Ana Monro novo sezono začenja z Ljubljanskimi zgodbami

Ana Monro novo sezono začenja z Ljubljanskimi zgodbami (foto: Gledališče Ane Monro) Gledališče Ane Monro
4. 9. 2019

S septembrom v Gledališču Ane Monro začenjajo novo ulično sezono, katere vrhunec bo seveda Ana Desetnica 2020. Vse skupaj se bo odvilo v petek 6. septembra na atraktivni interaktivni pohodni predstavi Ljubljanske zgodbe.

Ljubljanske zgodbe so zabavna in poučna pohodna predstava, ki se odvija od Gornjega in Starega trga prek Ulice na Grad, Rožne ulice in v okolici ter v javnem zaklonišču pod Ljubljanskim gradom. To so predeli mesta, ki jih klasični turistični ogledi običajno prezrejo; sploh zaklonišče je obiskovalcem zelo skrito in do njega celo ni možen prost dostop.

Med ekskluzivnim sprehodom skozi te urbane prostore ulični umetniki odigrajo interaktivne prizore iz zgodovinsko pomembnih obdobij, v katerih vas bodo popeljali v čas Napoleona in Ilirskih provinc, v obdobje druge svetovne vojne in okupirane Ljubljane, ko je mesto obdajala bodeča žica, v čas bratstva in edinosti, in celo na ples s Povodnim možem. Približali vam bodo tudi protestantskega duha in ideje tistega časa, ponudili izkušnjo rušilnega potresa in nazadnje še razkrili resnico o trenutnem stanju duha v mestu.

Priporočamo