Andrea Bocelli bo otvoril finale Lige prvakov

28. 5. 2016

Andrea Bocelli, priznani italijanski tenorist, ki bo novembra prvič obiskal tudi Slovenijo, bo na milanskem San Siru otvoril finalno tekmo Lige prvakov med mestnima rivaloma, Real Madridom in Atleticom. Bocelli, sicer velik ljubitelj nogometa, je v začetku meseca maja na povabilo Claudia Ranierija zapel na tekmi angleške Premier lige, na kateri sta se pomerila Everton in Leicester City, saj so slednji na tej tekmi dvignili ligaški pokal.

Na velikem in dolgo pričakovanem finalu bo Andrea Bocelli zapel uradno himno Lige prvakov, med katero bosta ambasadorja finala Javier Zanetti in Franco Baresi na zelenico prinesla trofejo.

Finale nestrpno pričakujejo zvesti navijači večnih mestnih rivalov Real Madrida in Atletica, gotovo pa bo nogometni spektakel leta zanimiv tudi za glasbene navdušence, saj sta svoj nastop na milanskem San Siru napovedala Andrea Bocelli in Alicia Keys.

Andrea Bocelli, svetovno uveljavljeni italijanski tenorist, ki bo v soboto, 19. novembra 2016, s prvim samostojnim koncertom nastopil tudi v ljubljanskem Centru Stožice, je pred jutrišnjim nastopom povedal: "Zelo sem počaščen, da sem dobil možnost biti aktivni del finala Lige prvakov. Že od zgodnjih otroških let sem velik ljubitelj nogometa, zato sem izredno vesel, da bom jutri pred začetkom razburljive tekme odpel himno prvenstva. Zahvaljujem se organizatorju in vsem, ki so to omogočili."

"Toskanski slavček", kot mu pravijo mnogi, je eden najbolj znanih italijanskih pevcev, ki je prodal več kot 80 milijonov izvodov albumov po vsem svetu. Bocelli je tekom svoje kariere nastopil na najslavnejših svetovnih odrih in mestih, med drugim tudi v Carnegie Hall, Koloseju v Rimu, operah v Sydneyu in Berlinu, Centralnem parku v New Yorku in na drugih uglednih lokacijah. Običajno se na koncertih Andree Bocellija zbere preko 200.000 obiskovalcev, medtem ko si je posebno mesto v spominu in srcih oboževalcev prislužil koncert, ki je bil 15. septembra 2015 v Centralnem parku, saj je požel ogromno slave in uspeha. Pogosto si je tudi delil oder z zelo dobro uveljavljenimi izvajalci, kot so Jose Carreras in Placido Domingo, medtem ko ga mnogi radi postavljajo ob bok Carusu in Sinatri, predvsem zaradi njegovega vpliva na sodobno popularno glasbo.

Nedvomno lahko 19. novembra v Centru Stožice pričakujemo pravo glasbeno poslastico, saj se bo pred slovensko publiko s samostojnim koncertom prvič predstavil najbolj uveljavljeni svetovni tenorist Andrea Bocelli.

Organizatorji obljubljajo nepozaben dogodek v družbi edinstvenega Bocellija in njegovih interpretacij najbolj popularnih filmskih glasbenih uspešnic, medtem ko pripravljajo tudi nekaj glasbenih presenečenj večera.