Andrej Sirk: Če nisi v Münchnu, nisi na svetovnem zemljevidu transportnih in logističnih podjetij

Andrej Sirk, direktor podjetja T. L. Sirk (foto: barbara reya) barbara reya
25. 4. 2017

Sejem Transport in logistika (Transport & Logistic) v Münchnu je vodilni svetovni sejem logistike, mobilnosti, informacijskih tehnologij in preskrbovalnih verig. Na letošnjem, ki bo potekal od torka, 9. maja, do petka, 12. maja, se bo predstavilo tudi transportno in logistično podjetje T. L. Sirk.

V Münchnu se vsaki dve leti na enem mestu zbere več kot 2000 razstavljavcev iz najmanj 60 držav, zato je sejem odlična priložnost za transportna in logistična podjetja, ki želijo utrditi obstoječe poslovne stike in navezati nove. »Prisotnost na sejmu je nujna. Če te ni tam, nisi na svetovnem zemljevidu transportnih in logističnih podjetij, kjer je konkurenca ogromna,« poudarja Andrej Sirk, direktor podjetja T. L. Sirk.

Podjetje, ki zaposluje več kot 130 ljudi, na sejem potuje pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija in Združenja za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije, na skupnem razstavnem prostoru pa se bo predstavilo 16 slovenskih podjetij. Podjetje T. L. Sirk se bo že nekaj dni pozneje, med 18. in 21. majem, predstavilo tudi na 1. slovenskem sejmu Logistika v Celju.

Podjetje T. L. Sirk je transportno in logistično podjetje. Že 10 let zagotavlja tako transportne kot tudi celovite logistične storitve – skladiščenje, carinske storitve, ladijski prevoz in cestni prevoz. Delujejo v 69 državah na petih celinah. V podjetju z več kot 20-letno družinsko tradicijo prevozništva danes zaposlujejo 132 ljudi. V logističnem centru v Ljubljani imajo 4000 kvadratnih metrov pokritih površin, v katerih je prostora za 6000 palet. V podjetju z lani v celoti posodobljenim voznim parkom omogočajo kakovostne storitve in želje ter potrebe naročnikov postavljajo na prvo mesto.