Andrej Težak Tešky v dobrodelno-tekaško-komični nanizanki #StandUpMaratonec III

16. 5. 2019
Deli

Potem ko je predlani v 10 dneh pretekel 600 km in s 40 komiki nasmejal 30 slovenskih mest, lani v 33 dneh osvojil 33 vrhov, ob tem pa zbral čez 20.000 dobrodelnih evrov za Botrstvo, bo #StandUpMaratonec povezal glavna mesta bivše skupne države.

Tretji dobrodelni-tekaško-komični projekt #StandUpMaratonca bo tek med glavnimi mesti šestih republik bivše Jugoslavije, v katerih bo pionir regionalne stand-up scene, komik, tekač in ultramaratonec Andrej Težak Tešky skušal nasmejati čimveč ljudi v njihovem jeziku, s ciljem zbrati sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Dolžina poti je 1.500 km, Tešky pa se bo na njo podal 16. maja 2019. Hrabro in pozitivno, kot je v njegovi naravi.

S tekom povezal glavna mesta bivše Jugoslavije - Beograd, Skopje, Podgorica, Sarajevo, Zagreb in Ljubljana pa bodo ob tem gostili še stand-up nastop v lokalnem jaziku. Teškyja bodo v vsakem mestu z nastopi pospremili tudi njegovi lokalni prijatelji - komiki.

#Standupmaratonec je dobrodelni projekt, ki želi z donacijami in prostovoljnimi prispevki izboljšati življenjske pogoje otrokom iz socialno šibkih družin. V izogib enoličnosti pa se je idejni in izvedbeni mojster, Andrej Težak Tešky, odločil za svojo formulo zbiranja sredstev:

EKSTREMNI ŠPORT + STAND-UP KOMEDIJA = PLEMENITO DEJANJE

#StandUpMaratonec III: Po ex-Jugoslaviji: ČASOVNICA

16. 5. - Štart

  • Beograd, Republika Srbija

// 9 dni teka

  • Skopje, Republika Makedonija

// 6 dni teka

  • Podgorica, Črna gora

// 5 dni teka

  • Sarajevo, Bosna in Hercegovina

// 7 dni teka

  • Zagreb, Hrvaška

// 3 dni teka

  • Ljubljana, Slovenija

18. 6. - zaključek na letnem odru 10ke v Čin Činu Tobačna

 

Projekt #StandUpMaratonec so poslušalci Vala 202 nagradili z nominacijo za Ime leta, revija Vklop pa z žarometom za družbeno odgovorni medijski projekt leta. Tešky je prejel tudi zahvalno listino za dobroto, plemenitost in človekoljubna dela v akciji Ljudje odprtih rok, njegov prispevek pa so prepoznali tudi v gradbeništvu, kjer je v okviru dogodka Fasada.Gratis prejel nagrado za posebne dosežke na področju športa in dobrodelnosti.

 

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec