Anina provizija – slovenska kriminalna drama z Vesno Milek!

Anina provizija – slovenska kriminalna drama z Vesno Milek! (foto: Anina provizija Press) Anina provizija Press
27. 2. 2017

Kriminalna drama Igorja Šmida, Anina provizija, preseneti z znanimi obrazi in napeto zgodbo, v kateri ima glavno vlogo, skupaj z Dejanom Spasićem, Vesna Milek. Publicistka, novinarka in pisateljica je tako odigrala svojo prvo glavno vlogo v celovečernem filmu in nas navdušila s svojo igro ter pokazala še enega izmed mnogih talentov.

Napeta zgodba, ki se poleg fenomena tajkunov in z njim povezanih škandalov, dotakne tudi subtilnejših ravni medosebnih odnosov, prevar, prijateljstev in ljubezni nam na subtilen način prikaže tematsko paralelo, kako se spremeni odnos družbe do žrtev.

Nepričakovan obrat, z močno sporočilno vrednostjo, gledalca ne pusti ravnodušnega; z osebno in intimno dramo fotografke in oblikovalke Ane Mlejnik, ki je žrtev tajkunskega delovanja svojega moža, o katerem ne ve ničesar, pa lahko vlečemo številne paralele z vsakdanjim življenjem.

V filmu poleg Vesne Milek in Dejana Spasiča igrajo še Lado Bizovičar, Robert Prebil, Jana Morelj, Boris Cavazza, Janez Škof, Rok Kunaver, Valentina Plaskan, Žiga Saksida in Denis Avdić.

Priporočamo