Ansambel Roka Žlindre & Slavko Ivančič s priredbo uspešnice Dober dan

30. 4. 2015

Ansambel Roka Žlindre je svojo glasbeno pot začel utirati po festivalih narodnozabavne glasbe in leta 2010 skupaj s primorskimi Kalamari odnesel zmago na Emi.

Prav letos teče 10. Leto od njihovega uradnega začetka. V teh letih so izdali uspešnice kot so »Narodnozabavni rock«, » Lupčka mi je dala mala«, »Moj Pepi«, »Zate«, »Zanalašč«, »Srce pa še vedno hrepeni«, » in letos izdali svojo peto zgoščenko. V mesecu novembru bodo obeležili 10 obletnico z velikim koncertom "mi ga pa žlindramo", za katerega se že pripravljajo.

Slavko Ivančič praznuje 40 let glasbenega udejstvovanja, za to je lani priredil veliki koncert v Portoroškem avditoriju. Prepeval je pri skupini Faraoni, kasneje nastopal kot pianist znanega pevca Danijela Popovića, na pobudo žal že preminulega Danila Kocjančiča pa se je pridružil skupini Bazar. Odločil se je za samostojno kariero in za sabo pustil razno razne hite kot so: »Dober dan«, »Črta«, »Solinar«, »Portorož 1905«, »Kar je res je res«, Ko mene več ne bo« in druge.

Že nekaj let vodi klapo Solinar,kjer je umetniški vodja, ustanovitelj ter pianist.

Da so ribničani in primorci super kombinacija, se je to že pokazalo s sodelovanjem Kalamarov in ansambla Roka Žlindre, sedaj pa so ribničani združili moči s Slavkom Ivančičem.

Priredbo pesmi »Dober dan« so Ansambel Roka Žlindre posneli skupaj z odličnim prvim glasom primorske Slavkom Ivančičem.

Njegove pesmi, njegov glas, njegova preprostost so ansamblu že dolgo všeč, sedaj pa so presrečni da so predstavili skupen projekt. Ideja je rastla dolgo časa in končno je tukaj.

»Kakor da se sliši glas morja, kdo igra, kdo igra«... le kdo ne pozna teh verzov priznane pop skladbe avtorja Danila Kocjančiča. Ker je pesem sama po sebi dobra ,že skoraj zimzelena, nabita z energijo je bilo je čutiti, da bi dobro zvenela v polki. Odločili so se, da jo predstavijo v narodnozabavni verziji. Omenjena ideja in drugačna verzija je bila všeč tudi Slavku in snemanje v studiu je steklo hitro. Snemanje je potekalo v studiu MiHELiČ v Sodražici.

Za priredbo pesmi Dober dan, so v studiu posneli tudi videospot.

Pesem bodo skupaj izvedli tudi na koncertu »Mi ga pa žlindramo« v Ribnici ki bo 8. novembra.

Značke: Rok Žlindra

Priporočamo