Antonio Banderas, Brian Grazer, Ron Howard in Ken Biller - vsi nominirani 'geniji'!

Antonio Banderas, Brian Grazer, Ron Howard in Ken Biller - vsi nominirani 'geniji'! (foto: Fox) Fox
24. 7. 2018

Antonio Banderas, Brian Grazer, Ron Howard in Ken Biller so »geniji«, ki so zrežili oz. odigrali genija Pabla Picassa, ki je prejel kar sedem nominacij emmy. V pričakovanju emmyjev, so Antonio Banderas in producenti Genij: Picasso, takole izjavili svoje veselje in ponos.

»Iskreno hvala Television Academy za to neverjetno priznanje. Ko sem odraščal v Malagi v Španiji, sem na poti v šolo vsak dan hodil mimo hiše Pabla Picassa; in da sem zdaj deležen priznanja za igranje tako pomembne osebe v mojem življenju, mi pomeni več, kot lahko izrazim z besedami. Ta nominacija je posvečena meščanom mojega rodnega mesta Malage in samemu umetniku, Pablu. Zahvaliti se moram tudi National Geographicu, Fox 21 Television Studios, Imagine Entertainment in našemu glavnemu in izvršnemu producentu, Kenu Billerju, za njegov neutruden trud in da je to serijo predstavil občinstvu po vsem svetu,« pove Antonio Banderas, izjemen glavni igralec v omejeni seriji. Brian Grazer in Ron Howard, izvršna producenta serije: »Neizmerno sva hvaležna Television Academy za priznanje drugi sezoni GENIJA, serije, na katero smo vsi pri Imagine zjemno ponosni. Rada bi čestitala tudi Antoniu Banderasu in za priznanje za njegovo neverjetno preobrazbo v Pabla Picassa, ki je že vse življenje junak njegovega domačega kraja, in vlogo, za katero je bil rojen. To je tudi priznanje za stotine pridnih ustvarjalcev, čigar delo za kulisami je pripeljalo to zgodbo med občinstvo po vsem svetu, nekatere od njih pa ste danes že počastili. Rada bi se zahvalila tudi partnerjem pri National Geographic, Fox 21 Television Studios, Madison Wells Media in EUE/Sokolow za njihov neutruden trud,« ter Ken Biller, glavni in izvršni producent serije "Genij: Picasso": "Neverjetno ponosen sem na celotno ekipo serije Genij: Picasso. Tudi na čudovite igralec, prvi med njimi pa je neprimerljivi Antonio Banderas, ter na nadarjeno in zavzeto ekipo. Hvaležen sem vsem po vrsti in tudi partnerjem producentom: Imagine Television, Fox21 in National Geographic, ker so mi dali priložnost, da posnamem to serijo. To je res življenjska priložnost."

Za emmyja je nominirana tudi Jane Goodall za film "JANE": »Dokumentarec National Geographica, ki ga je režiral Brett Morgan, je neverjeten dosežek.  O mojem življenju v Gombeju v 60. in 70. letih so posneli že mnogo filmov – ta pa je edini, ki me je ponesel v mojo mladost. Ko ga gledam, sem spet med tistimi šimpanzi, ki sem jih tako dobro poznala, in v čarobnem deževnem gozdu. Ta teden pa je po čudovitem naključju ta film prejel več nominacij za nagrado emmy – tak čas sem leta 1960 prvič prispela v narodni park Gombe Stream!«

Priporočamo