April je mesec urbanega vrtnarjenja z Metko in Tino!

31. 3. 2016

April je čas, ko zasejemo rastline, ki so manj občutljive na mraz in jih pogosto uporabljamo v domači kuhinji. Zato bo na spletni platformi za izmenjavo nasvetov Odljudi.si raziskovali, kako lahko vzgojimo rastline kar na balkonu, terasi ali zelenici. Na Odljudi.si bodo zbrani enostavni in praktični nasveti o visokih gredah, pisanih zelenjadnicah, uporabnih zeliščih in urbani hortikulturi.

Vsakdo lahko prispeva svoj nasvet, ambasadorki aprila pa bosta strastni vrtnarki Metka T. Gomboc in Tina Ternjak.

Delavnica urbanega vrtnarjenja – spremenimo balkon v vrt

Na Pogačarjevem trgu na ljubljanski tržnici bo sobota, 30. aprila, dan za urbano vrtnarjenje. Metka T. Gomboc in Tina Ternjak bosta pokazali, kako balkon v samo nekaj korakih spremeniti v vrt, kaj vse lahko gojimo na urbanem vrtičku in kako z nekaj domišljije pridelke spremenimo v okusne poslastice ali zdravilne recepte.

Metka in Tina sta mati in hči, vrtnarki, ki že vrsto let organizirata delavnice za otroke in odrasle, na katerih izobražujeta o domači pridelavi, zdravi prehrani in pozitivnem odnosu do okolja. Njuna vrednota je živeti v sozvočju z naravo in pridelovati naravi prijazne rastline, ki se spremenijo v okusne obroke ali domačo kozmetiko. Z njunimi nasveti, tako na delavnici na ljubljanski tržnici kot na platformi Odljudi.si, bo zagotovo vsakdo, ki želi ustvariti svoj vrtiček, pridobil bogato zalogo nasvetov za urbano vrtnarjenje.

Odljudi.si že marca uspešno s spleta v svet

Prva vseslovenska spletna platforma Odljudi.si, na kateri si ljudje z nasveti pomagajo poenostaviti življenje, se je že marca preselila s spleta tudi v svet. Zadnjo soboto v marcu je ambasadorka Tanja Želj s svojo ekipo na ljubljanski tržnici predstavljala zdravo življenje, marčevsko temo spletne platforme, ter nasvete s spletne strani prikazala tudi v živo. Mimoidočim so predstavljali vaje za lepšo držo in proti bolečinam v hrbtenici, spregovorili so o tem, kako pripraviti zdrav velikonočni zajtrk, ter prikazali pripravo domače kozmetike.

»Odziv ljudi je bil zelo velik, z zanimanjem so poslušali nasvete, spraševali in se učili. Zato se že veselimo delavnice v aprilu, ko bosta Metka T. Gomboc in Tina Ternjak svetovali o urbanem vrtnarjenju,« je povedal Matevž Šmalc, vodja tržnega komuniciranja na Si.mobilu.

Imate tudi vi uporaben nasvet za urbano vrtnarjenje?

Oddajte ga na www.odljudi.si. Vsi, ki bodo na platformi prispevali svoje nasvete in izkušnje, bodo sodelovali v mesečnem žrebanju za tematsko obarvane nagrade. V aprilu bo Si.mobil nagrajencem poklonil vikend delavnico z Metko in Tino za vso družino na domačiji Knez v Strunjanu, stenske žepke iz filca za zelišča in dišavnice, lončarovnik - lonček za zelišča iz filca, set za vrtnarjenje, zalivalko in škarje za zelišča.