Aprila že 10. Pivo & Burger Fest

10. 4. 2018
Deli
Aprila že 10. Pivo & Burger Fest (foto: Press)
Press

Sezono kulinaričnih druženj na prostem bo v soboto in nedeljo, 14. in 15. aprila, popestril že deseti Pivo & Burger Fest. Poznavalci sočnega kulinaričnega para bodo za dva dni zavzeli Pogačarjev trg v Ljubljani in raziskali, kaj novega se je zvarilo v slovenskih kraft pivovarnah, v katero smer kažejo pivovarski trendi in s kakšnimi okusnimi domislicami bodo kuharski mojstri dopolnili mesnate, morske in vege esence burgerjev.

»Aprila bomo pripravili že 10. izvedbo Pivo & Burger Festa in v tem času se je zgodila velika sprememba v miselnosti in navadah ljudi, ki si tudi na področju ulične ali pa hitre hrane želijo več in iščejo več. Verjamem, da je k temu vsaj malo prispeval tudi Pivo & Burger Fest in to me zelo veseli. Le zakaj bi človek jedel in pil kar nekaj, če lahko je in pije odlično!« je pred festivalom, ki predstavlja enega ključnih kulinaričnih dogodkov sezone v Ljubljani, povedal idejni oče in vodja festivala Lior Kochavy.

Na Pivo & Burger Festu se bo tokrat predstavilo več kot 40 ponudnikov kraft piva in gurmanskih burgerjev, med katerimi bodo na voljo tudi vegetarijanski, veganski in celo burgerji za sladkosnede. »Festival je res krasna priložnost, da preizkusimo novosti in uživamo v klasikah ter o njih debatiramo v dobri družbi. Tega prijetnega dela nas čaka kar precej, saj je v zadnjih dveh letih mikropivovarska scena v Sloveniji dobesedno eksplodirala. Še leta 2016 je bilo pri nas okoli petdeset kraft pivovarjev, danes jih je že blizu sto,« je poudaril Damir Galijaš, lastnik trgovine s kraft pivom Že v redu, Primož.

Na tej sceni bodo, kot kažejo trendi, letos pomembno vlogo igrala piva tipa New England IPA. Poleg tega se pivovarji po začetnem odmiku od klasičnega lagerja, ki je pred pivovarskim razcvetom dominiral na trgu, vedno več igrajo tudi s tem tipom in ga seveda predstavljajo v kraft različici. V ospredje pa prihajajo tudi sadna in kisla piva, ki nastanejo s postopki mešane oziroma spontane fermentacije s pomočjo divjih kvasovk in bakterij (lambic, berliner weisse, wild ale, gose...).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec