Ariana Grande bo v Manchestru pripravila poseben koncert

Ariana Grande bo v Manchestru pripravila poseben koncert (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
18. 12. 2018

Ameriška pevka Ariana Grande je napovedala nove datume na evropskem delu svetovne turneje v letu 2019, na katerem ni bilo Manchestra. Kmalu po objavi je glasbenica pojasnila, da datuma za Manchester - mesto, v katerem je prav po njenem koncertu po eksploziji umrlo 22 ljudi, še ni, ker pripravljajo prav poseben dogodek.

Po koncertu Ariane Grande v Manchestru maja lani se je v izhodni avli razstrelil 22-letni samomorilski napadalec. V terorističnem napadu je bilo ubitih 22 ljudi, več kot sto pa jih je bilo ranjenih.

Ameriška glasbenica je nato v začetku junija ob podpori številnih glasbenih kolegov v Manchestru izvedla koncert One Love Manchester v spomin na žrtve terorističnega napada. Med nastopajočimi so bili Katy Perry, Justin Bieber in Liam Gallagher.

V letu 2019 pa se po napovedih Ariana Grande predvidoma poleti vrača v Manchester, kjer bo izvedla poseben koncert v sklopu že napovedanega evropskega dela svetovne turneje. Na svojem Instagramu je priljubljena pevka zapisala, da točen datum koncerta ter prizorišče še nista znana, ker organizatorji potrebujejo še nekaj časa pri usklajevanju podrobnosti. Ob tem je pomirila oboževalce: "Seveda prihajamo in vas imamo radi!"

Ariana Grande bo med avgustom in septembrom nastopila še v Londonu, Birminghamu, Glasgowu in Sheffieldu.

Sicer skladba Ariane Grande z naslovom Thank U, Next že šest tednov kraljuje na vrhu britanskih glasbenih lestvic in ji bo, kot kaže, pripadla čast, da bo okronana za najboljšo skladbo letošnjega božiča, poroča britanski BBC.