Art Department in Matador v Ambasadi Gavioli!

30. 3. 2017

Tretji žur sezone, druga sonična iluzija v katedrali luksuznih barv, naslednja vroča premiera, za piko na i pa še repriza enega od vrhuncev lanskega poletja. ART DEPARTMENT in MATADOR.

Prevedeno v globalni klubski jezik: program, ki ga takoj podpiše tako Circoloco v DC-10 kot vsak spodoben festival.

O Matadorju ne gre izgubljati preveč besed. Gavin Lynch je enostavno povedano - naš človek. Pod kožo nam je zlezel s produkcijo (Da Hustle, The Enemy, Kingswing, album Ructions), remiksi za Depeche Mode (Soothe My Soul), Disclosure (Jaded) in Oxio (Domino), svojimi seti in live actom, najbolj pa nam je seveda všeč njegova igriva osebnost, saj je učbeniški Irec, ki zna zajemati življenje s polno žlico.

Se pa zato velja malo dlje zadržati pri glavnem gostu. Art Department je pohod začel kot dvojec brez krmarja, komad Without You je zaznamoval leto 2010, a tudi odkar je Jonny White skifist, ob njegovi muziki težko stojiš pri miru. Bera značk je bogata: Beatportov komad leta, drugi najbolje prodajan elektronski album na iTunes, najbolj vroč plesni duo po DJ Magu, komad leta po Resident Advisorju, Essential Mix na BBC Radio 1, album pri Crosstown Rebels, Fabric Mix 82, založba No. 19 Music, rezidenca v DC-10 in nastopi v vseh omembe vrednih klubih in festivalih. Kot projekt, ki je zelo premešal karte v klubskem podzemlju pa se je Art Department znašel tudi v medijih, kot sta Rolling Stone in The Guardian. Skratka, ni da ni.

Pa domače sile? V areni bosta gostoma družbo delala TOMY DECLERQUE in MARINA KARAMARKO, privee pa bosta z allnighterjem za ljubitelje s(p)odobnega housa okupirala prekaljena ambasadorja PAOLO BARBATO in ANGEL ANX.

Priporočamo