Avgusta iz Ljubljane v Niš tudi z letalom Air Serbia

Avgusta iz Ljubljane v Niš tudi z letalom Air Serbia (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
4. 6. 2019

Prevoznik Air Serbia bo avgusta predstavil lete iz Ljubljane v Niš, ki jih bo izvajal tudi v zimskem voznem redu. Potniki bodo v tretje največje srbsko mesto lahko potovali dvakrat na teden, in sicer ob ponedeljkih in četrtkih. Med novostmi so v Fraport Slovenija izpostavili tudi okrepljeno povezavo med Ljubljano in Parizom.

Air Serbia bo lete iz Ljubljane v Niš predvidoma izvajal s 144-sedežnim letalom Airbus A319, povratne letalske vozovnice pa letalski prevoznik že ponuja po promocijski ceni.

V podjetju Fraport Slovenija so v sporočilu za javnost med novostmi izpostavili tudi okrepljeno povezavo med Ljubljano in Parizom. Kot so zapisali, se francoska prestolnica uvršča med pet najbolj priljubljenih destinacij ljubljanskega letališča, prevoznik Air France bo obseg letov povečal že v vrhuncu letošnje poletne sezone. Od konca oktobra naprej pa bo tja letel dvakrat dnevno, razen ob sobotah, ko bo na voznem redu en let.

Regionalna direktorica prodaje v družbi Air France-KLM za Slovenijo in druge trge Ildiko Kiss je prepričana, da bo povečanje frekvence s sedem na 13 letov tedensko koristno za vse, tako za potnike iz Slovenije in Francije ter širše Evrope kot za ljubljansko letališče, francoska in slovenska podjetja ter Air France.

Vodjo letaliških storitev v Fraportu Slovenija Janeza Krašnjo veseli, da je francoski prevoznik ponovno prepoznal potencial ljubljanskega letališča in slovenskega trga ter bo občutno povečal frekvenco letov iz Ljubljane. "Obogatitev povezave bo pridobitev za slovenski turizem in povezljivost Slovenije s svetom. Za domače potnike bo njihov vozni red letov zelo priročen tudi za nadaljevanje potovanj do Severne Amerike, saj jim bodo na razpolago številni popoldanski leti v tisto smer," Krašnjo povzemajo v Fraportu.

V vrhuncu poletne sezone bo ponudbo letov na ljubljanskem letališču obogatil še British Airways, ki bo med 15. julijem in 2. septembrom dvakrat tedensko letel med londonskim Heathrowom in Ljubljano, in sicer v ponedeljek in petek. Kot so dodali, bo sprva načrtovano 180-sedežno letalo Airbus 320 na liniji z Ljubljano ob ponedeljkih nadomestilo večje, 220-sedežno letalo Airbus 321.