Balladero prinaša zlate čase!

Dominik Bagola – Balladero  (foto: Aljoša Bagola) Aljoša Bagola
25. 2. 2016

Prekmurski kantavtor Balladero z novim videospotom za novi singl "Zlati časi" napoveduje prihajajočo ploščo "Perfect You".

Dominik Bagola – Balladero in Aljoša Bagola, režiser in kreativec
Uwe Bossert, producent in kitarist

Čeprav si je Balladero navdih za energično rokersko popevko Zlati časi sposodil v vsesplošnem stanju krize in nezadovoljstva, novi singl ne pušča prostora za melanholijo in nostalgijo. Nasprotno, skladba vseskozi odločno in s polno paro maršira naprej, z udarnimi kitarskimi rifi, mladostnim zanosom in svežino! Energijo in udarnost nove skladbe, s katero se Balladero občinstvu predstavlja v bolj drzni, ostri in neposredni maniri, nadgrajuje tudi novi videospot. Za celostno podobo in režijo slednjega je znova poskrbel vsestranski kreativec Aljoša Bagola.

Singl Zlati Časi je prva izmed desetih novih skladb iz prihajajoče plošče Perfect You, ki je nastajala v mednarodni produkciji v studijih Achtung Music (achtungmusic.com) v Muenchnu. Pod producentsko taktirko je snemanje vodil odlični Uwe Bossert. sicer kitarist svetovno znane skupine Reamonn. Bossert na albumu Perfect You sodeluje tudi kot gostujoči kitarist, na snemanju albuma pa se je Dominiku Bagoli – Balladeru (vokal, klaviature) pridružila mednarodna ekipa prekaljenih studijskih glasbenikov - Hubert Steiner na bas kitari, Sebastian "Seppl" Rotard na bobnih in Mirna Bogdanović na spremljevalnih vokalih.

Promociji singla Zlati časi sledi izdaja plošče Perfect You (izide marca), kmalu zatem pa sledi tudi koncertna premiera, ki bo 15.4. v Stari elektrarni, v Ljubljani.

Balladero pa se s spremljevalnim bendom prekaljenih domačih glasbenikov (Boštjan Gradišek – bobni, Jernej Kržič – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara) že pripravlja na koncertno premiero in vrsto promocijskih nastopov po Sloveniji..

Značke: Balladero