Balladero z gosti na Ljubljanskem gradu

16. 9. 2016
Deli
Balladero z gosti na Ljubljanskem gradu

Izvrstna nova plošča Perfect You v živo, tokrat malo drugače!

Balladero se po izzidu plošče Perfect You v okviru promocijske turneje po Sloveniji vrača v Ljubljano!

Mednarodno aktivni prekmurski klavirski kantavtor bo nastopil v soboto, 17. septembra, v okviru tridnevnega festivala Grajska muzika na Ljubljanskem gradu, s posebnimi gosti (Uwe Bossert, Reamonn, Stereolove - kitara ; Nika Perunović, Patetico – vokal ; Tomaž Štular, The Tide, Bordo – vokal ; Amadej Herzog, Royal Academy of Music Associate – harmonika ; Aljoša Bagola, soavtor pri plošči Perfect You - klaviature) in s stalno koncertno zasedbo prekaljenih domačih glasbenikov (Boštjan Gradišek – bobni, Jernej Kržič – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara).

Ob dovršeni studijski produkciji se Balladero tudi na nastopih v živo odlikuje z unikatnim, izdelanim avtorskim slogom, ki prinaša polnokrvno mešanico klavirja, prodornega vokala in udarnih bendovskih aranžmajev. S pristnim, iskrenim in predanim odrskim nastopom, ki vseskozi ustvarja intenzivno, dinamično in skrbno premišljeno zvočno kuliso, se zna prepustiti navdihu trenutka, a obenem ne dopušča ravnodušnosti! Tokratni koncert pa bo v luči posebnih gostov zvenel še dodatno žlahtno.

Več o gostih

Uwe Bossert je kitarist nekdanje legendarne, svetovno znane nemške skupine Reamonn (pisec svetovnih hitov kot sta Supergirl in Tonight), ki je v studijih Achtung music v Muenchnu tudi produciral Balladerovo ploščo. Na vokalu bosta nastopila Nika Perunović, izjemni, edinstveni glas kultne slovenske skupine Patetico in Tomaž Štular, karizmatični frontmen skupin The Tide in Bordo. Na klasični harmoniki se bo predstavil še prekmurski 'maestro' Amadej Herzog, vrhunski akademski glasbenik, diplomant Univerze Jurija Dobrile v Pulju in Royal Academy v Londonu ter eden najbolj nagrajevanih slovenskih glasbenikov na festivalih doma in v tujini, tudi absolutni prvonagrajenec prestižnega »RAM Club Prize« tekmovanja v Londonu (2010) . Pestremu naboru glasbenih gostov se bo pridružil tudi 'Balladerov' brat, Aljoša Bagola, na klaviaturah, ki je na aktualni plošči Perfect You soavtor skladbe Sale La Vie.)

Več o Balladero in plošči Perfect You

Balladero je Dominik Bagola, pevec, pianist in pisec skladb, ki je na slovenski sceni dejaven že vrsto let (član kultne zasedbe Psycho-Path, kot pisec skladb in instrumentalist je sodeloval s skupino Werefox, Nano Milčinski, Thomas March Collective in drugimi).

Balladero z novim albumom Perfect You nadaljuje ambiciozno zastavljeno pot, ki jo je že ob izdaji prvenca Club Deuce začrtal kot svojevrsten unikat na slovenski sceni ter požel uspehe tudi v tujini (prejemnik MTV Adria video gold award, polfinalist International Songwriting competition v Nashvilleu, številni koncertni nastopi v Nemčiji, Avstriji, Švici in v Veliki Britaniji). 

Ustvarjanje nove plošče Perfect You je pod producentsko taktirko vodil priznani nemški glasbenik Uwe Bossert, sicer kitarist svetovno znane skupine Reamonn in soavtor njihovih globalnih hitov kot sta Supergirl in Tonight. Snemanje nove plošče je potekalo v Nemčiji, v studijih Achtung Music (achtungmusic.com) v Münchnu. Dominiku Bagoli na klavirju, klaviaturah in vokalu se je pridružila mednarodna ekipa izvrstnih studijskih glasbenikov - Sebastian Rotard (Marie & the RedCat, Sidewalkers) na bobnih, Hubert Steiner (Thees Ullman, Carpet) na bas kitari, na plošči pa sta sodelovala še producent Uwe Bossert na akustični in električni kitari ter Mirna Bogdanovič na spremljevalnih vokalih (študentka akademije Jazz institut Berlin in prejemnica študentske nagrade revije Downbeat). Za končni miks in mastering plošče so poskrbeli mojstri zvoka Tobias Diemer, Valentin Junger, Leo Waidosch (Achtung Music) in Steve Fallone (Sterling sound, NYC).

Nov album prinaša deset novih avtorskih skladb, ki ohranjajo unikaten Balladerov pristop, a obenem napram izrazito klavirskemu, baladno usmerjenemu prvencu, prinašajo osveženo, dinamično, drznejšo, bolj energično in neposredno glasbeno izkušnjo!

Iz recenzij albuma Perfect You:

  • MMC RTV Slovenija: "Po novem je Balladero za stopnjo bolj sofisticiran. V nove skladbe je z veliko mero občutka vgradil tudi všečne in sodobnejše prehode ali pa kar kratke značajske medstavke."
  • SIGIC: "To je pravzaprav tisti pop, ki bi si ga morale želeti vse domače radijske postaje in h kateremu težijo tako kritiki kot uredniki in poslušalci. Morda pa čas Balladera šele prihaja?"
  • ROCKLINE: »Perfect You je zelo lep in izredno smel izdelek, ki je lahko osvojljiv in ne skriva ambicij, da bi rotiral pogosteje na radijih. Vrata za to mu poleg artističnega unikata, odpira velika pretočnost lahkotnih melodih aktualne zvočnosti, ki zna prinesti Balladeru polagoma širšo naklonjenost poslušalcev staroevropske celine.«

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk