Barcaffè espresso, edina slovenska kava na sejmu v Trstu

Barcaffè espresso, edina slovenska kava na sejmu v Trstu (foto: Barcaffe Press) Barcaffe Press
29. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Barcaffè se je letos prvič, kot edina kava predelana v Sloveniji, predstavljal na največjem sejmu kave v naši bližini – TriestEspresso Expo. Sejem, kjer se vsaki dve leti predstavi 200 razstavljavcev iz espresso industrije, je privabil več kot 12.000 ljudi.

Čeprav smo v Sloveniji predvsem ljubitelji sveže mlete in pražene kave, se vse bolj uveljavlja tudi espresso, ki zahteva več kot le »kuhanje kave«. Danes je za popoln espresso potrebna tudi umetniška žilica, a najpomembnejša za pripravo sta čas in popolna koncentracija,  pove Gašper Trpin, Barcaffè Barista.

Ljubitelji kave so imeli priložnost okusiti najnovejše Barcaffè espresso kavne mešanice Barcaffè Prestigio, Barcaffè Maestoso in Barcaffè Divino.

Fabrizio Polojaz, predsednik združenja Caffe Trieste in soorganizator sejma, je izpostavil nekaj novosti v kavnem sektorju, ki letos privabljajo strokovnjake iz vsega sveta: robotizacija delovnih procesov, novi načini priprave espressa, modernizacija kavnih avtomatov in njihovih sistemov za upravljanje.

Najpomembnejši italijanski sejem espresso kave je namenjen proizvajalcem, trgovcem in ponudnikom kave in je obenem odlična priložnost za sklepanje novih poslovnih partnerstev. Poleg predstavitev novosti, je letos poudarek na bio kavi, bio pakiranju in ekološki ozaveščenosti tako pri pripravi kot pakiranju kave.

Barcaffè je danes ena izmed najprepoznavnejših regionalnih blagovnih znamk espresso kave. Barcaffè espresso je nosilec 6 zlatih medalj na mednarodnem degustacijskem tekmovanju v Italiji, kjer sodniki ocenjujejo kavo na podlagi številnih meril, kot so zaokroženost in intenzivnost okusa ter struktura in stabilnost pene. Barcaffè mešanice iz leta v leto osvajajo medalje.

Značke: Barcaffe Trst

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri