Dogodki Promocijsko sporočilo

Barcaffè navdušil na Festivalu kave v Celju

16. 3. 2019
Deli
Barcaffè navdušil na Festivalu kave v Celju (foto: Barcaffe Press)
Barcaffe Press

Kava Barcaffè, ki je tudi v letošnjem letu prejela naziv: “Najbolj zaupanja vredna blagovna znamka kave v Sloveniji”, je na Festivalu kave v Celju ponovno dokazala, da lahko ljubiteljem kave s svojimi zahtevami po kakovosti, razvojem in vlaganjem v inovacije, ponudi najboljšo kavno izkušnjo.

Barcaffè je danes ena najbolj prepoznavnih regionalnih blagovnih znamk v kategoriji espresso. Prepoznavnost in uspeh temeljita na uporabi najkakovostnejših vrst kave, ustvarjanju avtentičnih espresso mešanic in večletnemu vlaganju v izobraževanje baristov.

“Konkurenčnost in vodilno pozicijo na slovenskem trgu ohranjamo s stalno prilagodljivostjo, upoštevanjem najzahtevnejših želja strank, predvsem pa z zagotavljanjem visoke kakovosti kave in vrhunske kontrole samega izdelka. Tudi to je eden izmed razlogov, da ostajamo najmočnejša blagovna znamka kave na trgu Slovenije”, je pojasnil Andrej Bele, Generalni direktor strateškega poslovnega področja kava v Atlantic Grupi.

Novi produkti za ljubitelje kave

Obiskovalci Festivala kave v Celju so lahko svoje brbončice razvajali ob poskušanju nove espresso kavne mešanice Barcaffè Divino India Single Origin, kar pomeni, da prihaja iz določene države ali regije z značilnim okusom in aromo tega geografskega področja, ter espresso mešanici za gospodinjstvo, Cremoso in Eksperto. Kot novost se je predstavil tudi napitek ColdBrew, pripravljen na način hladne ekstrakcije kave, ki so ga baristi uporabili za pripravo koktejlov, in Barcaffè Lattiato v treh okusih.

Zabavnih aktivnosti ni manjkalo

Barcaffè razstavni prostor je bil zanimiv tako za ljubitelje kave na splošno, kot profesionalce in lastnike lokalov. Potekale so številne zabavne aktivnosti, predstavljena pa je bila tudi komunikacijska platforma »Danes je lep dan za ...«, ki bo ljubitelje kave navduševala na lončkih “kave za s sabo” Barcaffè&GO. Udeleženci so lahko izrazili svojo kreativnost s sodelovanjem v nagradni igri z idejo za poslikavo lončka.

V okviru priprave espressa so baristi obiskovalcem predajali znanje s področja uporabe kavnih aparatov ter delili nasvete o pripravi vrhunske skodelice kave.

“Ni se težko naučiti skuhati dobro kavo, če je to vaša želja. Ključne so malenkosti in predvsem zbranost. Če imate slab dan je tudi kava slaba. Najpomembnejša pa je dobra sestavina, ki je pri Barcaffèju brez dvoma zagotovljena”, nam je zaupal Gašper Trpin, Barcaffè barist.

Napoved tekmovanja v latte artu

Barcaffè je na Festivalu kave premierno napovedal izvedbo regionalnega tekmovanja Barcaffè Barista Cup, v katerem se bodo baristi pomerili v ustvarjanju na mlečni peni, tako imenovani latte art. Zmagovalcu bo Barcaffè omogočil izobraževanje na eni izmed najprestižnejših šol za bariste v Trstu.

 

Barcaffè je danes ena izmed najprepoznavnejših regionalnih blagovnih znamk espresso kave. Barcaffè espresso je nosilec 6 zlatih medalj na mednarodnem degustacijskem tekmovanju v Italiji. Tudi v letu 2018 je osvojil zlati medalji za vrhunski mešanici espresso kave.