Beaujolais četrtek v Dvornem baru

23. 11. 2015
Deli

Tako kot smo pri nas vajeni, da se v času sv. Martina mošt ob blagoslovitvi spremeni v pravo vino, tako velja, da se sme novi beaujolais, ki prihaja iz kontroliranega porekla Beaujolais, vinorodne pokrajine med Lyonom in Burgundijo, točiti šele od tretjega novembrskega četrtka naprej. Ta praznik vina se tako po svetu kot pri nas takrat tudi praznuje. Minuli četrtek se je v vinoteki Dvornega bara tako zbrala pestra druščina, ki se je ob mladem vinu in pečenemu kostanju tudi nadvse zabavala.

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Peter Lovšin pri sodčku mladega vina

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Peter Lovšin v družbi gostiteljev Dvornega bara

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Jani Novak, Peter Lovšin in Sašo Udovič

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Pravi poznavalci bodo vino ocenili ne le po okusu, ampak tudi vonju

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Beaujolais četrtek v Dvornem baru

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Kostanj se nadvse poda k rujni kapljici

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

Takole je zadišalo!

Beaujolais četrtek v Dvornem baru Goran Antley

In zadišalo je daleč naokoli!