Beaujolais četrtek v Dvornem baru

23. 11. 2015

Tako kot smo pri nas vajeni, da se v času sv. Martina mošt ob blagoslovitvi spremeni v pravo vino, tako velja, da se sme novi beaujolais, ki prihaja iz kontroliranega porekla Beaujolais, vinorodne pokrajine med Lyonom in Burgundijo, točiti šele od tretjega novembrskega četrtka naprej. Ta praznik vina se tako po svetu kot pri nas takrat tudi praznuje. Minuli četrtek se je v vinoteki Dvornega bara tako zbrala pestra druščina, ki se je ob mladem vinu in pečenemu kostanju tudi nadvse zabavala.

Peter Lovšin pri sodčku mladega vina
Goran Antley
Peter Lovšin pri sodčku mladega vina
Peter Lovšin v družbi gostiteljev Dvornega bara
Goran Antley
Peter Lovšin v družbi gostiteljev Dvornega bara
Jani Novak, Peter Lovšin in Sašo Udovič
Goran Antley
Jani Novak, Peter Lovšin in Sašo Udovič
Pravi poznavalci bodo vino ocenili ne le po okusu, ampak tudi vonju
Goran Antley
Pravi poznavalci bodo vino ocenili ne le po okusu, ampak tudi vonju
Beaujolais četrtek v Dvornem baru
Goran Antley
Beaujolais četrtek v Dvornem baru
Kostanj se nadvse poda k rujni kapljici
Goran Antley
Kostanj se nadvse poda k rujni kapljici
Takole je zadišalo!
Goran Antley
Takole je zadišalo!
In zadišalo je daleč naokoli!
Goran Antley
In zadišalo je daleč naokoli!