Begunci pri nas – kaj lahko naredim jaz?

Begunci pri nas – kaj lahko naredim jaz? (foto: profimedia) profimedia
21. 10. 2015

Slovenska filantropija je humanitarna organizacija, ki že 22 let deluje na področju migracij. Vključuje strokovnjake in prostovoljce, ki prosilcem za azil in beguncem nudi raznovrstno pomoč. Predstavitev Begunci pri nas - kaj lahko naredim jah?, ki jo bo vodil Primož Jamšek iz Slovenske filantropije, je namenjena mladim in vsem, ki bi želeli svoj prosti čas izkoristiti za pomoč drugim in pri tem pridobili kompetence in poznanstva ter spoznali prostovoljce, uporabnike in način njihovega dela.

Študentska arena kot eno izmed zbirnih mest za begunce

Na razstavnem prostoru Humanitarnega društva Adra na Študentski areni se bodo zbirala hrana in topla oblačila ter igrače za begunce. Na prostoru društva bodo vsakemu, ki bo doniral en evro v sklad za begunce, podarili rabljeno igračo.

Kaj se zbira: mleko, voda, sok, ribje konzerve, sir (topljeni in v lističih), marmelada, kokošja pašteta, energijske in žitne ploščice, piškoti, čokolada, plastičen jedilni pribor in krožniki, otroška hrana, kruh.

V četrtek, 22. oktobra, bosta na razstavnem prostoru društva na Študentski areni prisotna tudi Jure Poglajen in David Zorko, ki sta zamenjala dopust na Lezbosu za pomoč beguncem, in bosta mlade obiskovalce Študentske arene osveščala o beguncih in predstavljala svojo osebno zgodbo. Jure in David se novembra vračata na Lezbos.

Študentska arena poteka na Gospodarskem razstavišču od torka do četrtka, od 20. do 22. oktobra, od 12. do 19. ure, namenjena je vsem mladim, ki iščejo informacije ali priložnosti zase. Mladim bo ponudila raznovrstna predavanja, zabavne dogodke, adrenalinski »stress out« park, Zaposlitveni sejem, predstavitev v sejemskih dvoranah in na zunanji ploščadi.

Vabilo

Predstavitev Begunci pri nas – kaj lahko naredim jaz?

  • termin: sreda, 21. oktober 2015, od 15.30 do 16.30
  • lokacija: Predavalnica A v okviru Študentske arene na Gospodarskem razstavišču
  • vodi: Primož Jamšek
  • pripravlja: Slovenska filantropija

Priporočamo