Beneška nostalgija v Ljubljani je prestavljena!

Beneška nostalgija v Ljubljani je prestavljena! (foto: profimedia) profimedia
24. 4. 2015

Predstavljajte si Benetke – enega izmed najlepših in najbolj nenavadnih mest na svetu. Mesto čudovitih ulic in še lepših vodnih kanalov. Mesto, v katerem se prepletata strast in karizma.

Tudi Benetke imajo svojo zgodovino, svojo zgodbo vzponov in padcev, ljubezni in žalosti, življenja in smrti. To čudovito italijansko mesto, njegovo blišč in bedo, je moč predstaviti skozi pripoved, ki jo oblikujejo in pripovedujejo ples, glasba, igra in hrana.

V Unionski dvorani v Ljubljani bo potekal edinstven gala plesno-kulinarični večer Beneška Nostalgija – Nostalgia Veneziana!

Kadar je zgodba edinstvena, je lahko unikaten tudi način pripovedovanja. S prepletom plesa, orkestrske glasbe, igre in kulinaričnih specialitet se skozi vzpone in padce beneške zgodovine lahko sprehodimo v enem samem večeru!

Program dogodka Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana

Program je večera sestavljen iz treh oblik umetnosti – plesa, glasbe in igre. V petih različnih plesnih točkah vam bo 10 vrhunskih plesalcev pod vodstvom Tjaše Vulič in Luce Bussolettija predstavilo čarobni svet Commedie D'Arte, gondoljerjev, Casanove, doževe palače in slovitega beneškega karnevala.

Na popotovanje skozi beneško zgodovino vas bo tudi tokrat s svojim kavalirskim pristopom in skrivnostnim nasmehom vodil Domen Valič. Za atmosfero in glasbeno kuliso nastopa pa bo na Beneški nostalgiji – Nostalgii Veneziani v sestavi violina, trobenta, kontrabas, kitara in vokal skupaj z akademskimi glasbeniki ponovno skrbel priznani slovenski jazzist Igor Matković. Dogodek na tako visokem programskem in organizacijskem nivoju ne more brez odlične kulinarike, začinjene z okusom vrhunskih vin ter štirimi tematsko prilagojenimi hodi. Podrobnosti, ki bodo razveselile brbončice obiskovalcev za zdaj ostajajo še zavite v tančico skrivnosti.

Prvi dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana je bil organiziran oktobra lani in je med obiskovalci požel veličasten sprejem.

Ideja za tovrstne dogodke je zrasla in se razvijala v glavah in srcih dveh vrhunskih plesalcev: Luce Bussolletija in Tjaše Vulič, večkratnih svetovnih prvakov med profesionalci, koreografov, avtorjev uradnih knjig o tehniki športnega plesa Svetovne plesne zveze (WDSF), plesnih sodnikov z licenco WDSF, predavateljev na svetovnih kongresih za sodnike in trenerje. Skupaj sta osnovala koncept Follow my step: gala večere plesa, glasbe, kulinarike, zabave in dobrodelnosti.

Info!

Beneška nostalgija prestavljena!

Obveščamo vas, da je dogodek Beneška nostalgija – Nostalgia Veneziana, ki bi se moral zgoditi 23. maja v dvorani Union v Ljubljani, zaradi zasedenosti plesalcev prestavljen. O novem terminu bodo pravočano obvestili.

Organizatorji še obveščajo vse kupce vstopnic, da bodo dobili kupnino za že kupljene vstopnice povrnjene na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri