Bepop v Cirkusu na Tutti Frutti zabavi ob 15-letnici revije Nova!

Bepop v Cirkusu na Tutti Frutti zabavi ob 15-letnici revije Nova! (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
26. 3. 2017

Ljubljanski klub Cirkus je sinoči gostil posebno izdajo zdaj že razvpite serije Tutti Frutti ob 15-letnici revije Nova, na kateri so nastopili kar trije velikani slovenske glasbe 90. in 00. let: Sendi, skupina Babilon in nepozabni Bepop.

Cirkus, ki redno gosti nastope najbolj vročih domačih glasbenih ustvarjalcev (prejšnji teden Muff, naslednji teden tudi Trkaj, Mike Vale naravnost iz Miamija in kar dvakrat Nipke), je že večkrat dokazal, da Slovenci zelo pogrešajo svoje glasbene idole 90. in 00. let. V Cirkusu so se odmevno vrnili Game Over, občasno ga obišče tudi kakšna velika svetovna ikona 90. let, da je Tutti Frutti najbolj vroča klubska zgodba ta hip, pa je sinoči dokazala tudi dolga vrsta pred vrati nabito polnega kluba še ob treh zjutraj.

Tokrat je evforijo Cirkus sprožil v sodelovanju z revijo Nova, ki ji je ob 15. obletnici, po 12-letnem premoru, vse najboljše zapel ikonični Bepop. Ker so se Simon, Alenka, Ana in Tinkara povabilom na vrnitev iz mirovanja - skupine niso nikoli uradno razpustili! – vztrajno upirali, je bil to še toliko večji dosežek, ob odlično izpeljanem nastopu, pa so, tako pri njih kot zvestih navijačih, spet privrela na dan čustva iz časov nepozabnih turnej Popstars. Skupina je pričakovala skupinsko pevsko vajo in res topel sprejem, a so po nastopu priznali, da jih je odziv iz arene vseeno malo presenetil in v resnici jim je bilo malo žal, da niso pripravili še kakšne pesmi več, a nenačrtovanemu bisu se ob navdušenju občinstva vseeno niso izognili.

Zadovoljni ob obujanju spominov na čase, ko so si želeli prej kakšnega nastopa manj kot več, pa so bili tudi Sendi, ki je kot prva gostja večera odpela svojo zimzeleno Nemirno kri, in Babilon, ki se je tudi reaktiviral po več kot 15 letih z venčkom svojih hitov. Najbolj pa jih je presenetilo, da mladi, ki so se ob njihovih glasbenih vrhuncih, šele dobro rodili, slovenske uspešnice 90. in 00. let pojejo kot bi šlo za trenutne radijske hite. In ja, lepo je videti, da so vsi za seboj pustili nekaj, kar je preživelo in postalo železni repertoar domače popkulturne zakladnice.

V Cirkusu v prihajajočih tednih ne spreglejte žura za ljubitelje house klasik z eno največjih britanskih klubskih div, Liso Millett (8/4), že tretjo inštalacijo nedeljskega Playboy Easter Bunny Hunta s Hed Kendijevo varovanko in vročo ibiško mačko, Loeco (16/4), za festival Ultro Europe se bomo ogreli s Francozoma Lumberjack (19/5), junija pa prihaja na prvi slovenski nastop nizozemski duo Redondo (16/6) ...