Bernarda Žarn in Jože Robežnik na kosilu v ljudski kuhinji Pod strehco!

16. 3. 2017
Deli
Bernarda Žarn in Jože Robežnik na kosilu v ljudski kuhinji Pod strehco! (foto: Zavod Pod strehco)
Zavod Pod strehco

Ko so v ljudski kuhinji Pod strehco razmišljali, koga od znanih povabiti v goste,da bi preko njihovega obiska nagovorili in dosegli čim širši krog ljudi, niso dolgo razmišljali. Odgovor se je ponujal kar sam od sebe. Seveda daleč najbolj »ljudski«, priljubljen, prikupen in simpatičen televizijski voditeljski par ta hip pri nas – Bernardo Žarn in Jožeta Robežnika.

Sprva so na kosilo povabili Jožeta, ki je vabilo brez oklevanja sprejel, za par pa so mu dodelili kar njegovo simpatično sodelavko Bernardo, ki je prav tako z veseljem sprejela povabilo.

Ne eden in ne drugi nista pomislila, da v tako »menzo« pa ne gresta, ravno nasprotno: s svojim obiskom sta želela pokazati, da Zavod Pod strehco podpirata, da sta preprosta in konec koncev, kar je največ, da smo vsi enaki, da so vsakršne delitve in stereotipizacije popolnoma odveč.

Pri Zavodu so jima zato zelo hvaležni, da sta jih obiskala in tako še enkrat dokazala, da je Strehca resnično za čisto vsakega. Hrana je vrhunska, odlična, izredno okusna, osebje pa prijazno, sta bila enotnega mnenja.

Ob njunem obisku, ki je minil na njihovem poletnem vrtu in ki ga bodo v bližnji prihodnosti prenovili, so tudi simpatično pokramljali in jima zastavili nekaj vprašanj. Zaupali so nam še, da sta Bernarda in Jože v živo bolj prijazna, sproščena, simpatična in vedno nasmejana.

Povzemamo kratek intervju, ki je nastal ob tej priliki ...

Mini intervju!

Sama vsako nedeljo gostita veliko različnih, slavnih gostov iz naše estrade. Glasbenike, igralce, športnike, kulturnike in druge znane osebnosti. Koga pa bi si danes želela za družbo na kosilu Pod našo strehco in zakaj?

Oba sta se strinjala, da jih je veliko, da se ne bi rada opredeljevala, predvsem svoje televizijske kolega in domače znane osebe.

B: Blaž Švab, Jan Plesetnjak, Alenka Godec, Mario Galunič

J: Desa Muck, Tilen Artač ...

S čim bi to osebo postregli doma, če bi bili vi gostitelj večera? S čim se lahko pohvalite?

B: rižota, testenine

J: testenine z artičokami

Bernarda komentira: še vedno čakam Jožetovo povabilo, da poskusim to specialiteto.

Kdaj in kako ste zvedeli za naš projekt?

Preko vas.

Kako to, da sta se potem tako hitro in brez oklevanja odzvala vabilu?

B: Sprva je vaše prijazno povabilo sprejel Jože, ki mu je bil projekt »zanimiv«, potem me je pa na vaše povabilo v eni izmed nedeljski oddaj vprašal, če bi se mu pridružila. Ker gre za hvale vreden projekt, sem vabilo z veseljem sprejela. Prav je, da se pomaga ljudem, ki se znajdejo v tovrstni stiski, nihče ne bi smel biti lačen. Predvsem je ta problem še posebej pereč v mestih, izpostavi Bernarda, da na vasi si ljudje le še nekoliko bolje pomagajo. Lažje preživijo.

Jože je samo še potrdil to. Nič nimam za dodati, je bil njegov komentar.

Kako pogosto pa sicer zahajate v gostilne? Kaj vam je pri izbiri lokala najbolj pomembno?

B: glede na naravo dela precej, saj ni časa za kuhanje. Velikokrat je to izbira čisto po naključju, kakor čas dopušča in kje je.

Kaj bi za konec lahko rekli o našem današnjem kosilu, druženju?

Vsekakor prijetna izkušnja, hvale vredno delo prostovoljcev, ki pomagajo, sta se strinjala.

Glede na to, da se oddaja Vikend paket bliža koncu, kako bosta preživela prihajajoče poletje?

B: delavno in dopustniško. Poleti bom pripravljala oddajo Poletna scena, v prostem času pa kolo, hribi, morje.

J: predvsem na morju, bližnja Istra, ker se mi ne da več hoditi daleč. Malo pa tudi v Franciji s kolesom.

Hvala za obisk in vse dobro. Se vidimo prihodnjič Pod našo strehco.