Bliža se največji jadranski spektakel Ultra Europe!

12. 7. 2017 | Vir: Nova
Deli
Bliža se največji jadranski spektakel Ultra Europe! (foto: Marko Delbello Ocepek)
Marko Delbello Ocepek

Ultra Europe, ki se v Dalmacijo vrača med 14. in 16. avgustom, s podaljški na Braču, Hvaru in Visu pa bo tam ves teden, je v petih letih Split iz prometnega vozlišča spremenil v vročo turistično destinacijo.

Letos bodo tam nastopili Afrojack, Armin, Axwell Λ Ingrosso, Cox, Guetta, Hardwell, Garrix, Sasha & John Digweed, Steve Angelo, Steve Aoki, Tiësto in še na desetine drugih velikih imen elektronske glasbe, naš duet Vanillaz pa bo vrtel na ekskluzivnem Ultra Beach (after) Partyju na Hvaru.

Joe Bašič, šef festivalov Ultra Europe in MTV Summer Blast (Poreč bo avgusta gostil tudi 'fresh princa' Willa Smitha in DJ Jazzyja Jeffa): "Ultro smo pripeljali v Split, ker smo želeli svetu predstavili lepoto, zgodovino in velik potencial naše obale. Ko sem predlagal Split, so mi govorili, da obstaja kup lepših krajev, kot je to mesto brez turistične ponudbe. Jaz pa sem videl Dioklecijanovo palačo, rivo, plaže in bližnje otoke ter Hajdukov stadion, ki so odlično povezani s svetom."

"In imel sem prav. Ljudje se zdaj zavedajo, da gostje ne obiskujejo le festivalov, ampak destinacijo in da prihajajo zapraviti denar, festival generira tudi investicije v infrastrukturo ter uvajanje novih storitev, kar vpliva na razvoj. Split je danes drugačno mesto kot pred petimi leti in Ultra je bil ključna za to preobrazbo. Nekoč tranzitno vozlišče lahko postane vodilno hrvaško turistično mesto."

Pri tem imamo zasluge tudi Slovenci, saj je v projekt vključenih kup naših posameznikov in podjetij, najtesneje potovalna agencija Collegium Mondial Travel, ki je kot soorganizator Ultre Europe tudi ekskluzivni prodajalec prevozov, nastanitev in festivalskih paketov v Sloveniji.

Gregor Zalokar

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk