Estonija bo letos oktobra gostila najboljše barmane sveta. Na letošnjem državnem prvenstvu v Rimskih Toplicah je že drugo leto zapored zmagal Tomaž Fartek.
Z njim na tekmovanje letos odhaja tudi njegov brat Jožef, ki bo tekmoval v atraktivnem mešanju koktajlov. Letošnji trendi mešanja barskih pijač so v znamenju džina. Aperitivni koktajli so suhi ali polsuhi, nikakor pa ne smejo biti sladki, je pojasnil Ogrin. Veliko pozornosti člani komisije namenijo okrasitvi pijače. Pomembna je tudi zgodba o nastanku pijače, ki jo bo moral Fartek predstaviti na svetovnem prvenstvu.
Letošnji trendi mešanja barskih pijač sicer temeljijo na džinu, letos poleti pa so bili modni trend tudi vermuti.i.
Besedilo: Jure Žitko
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del