Blues večer v Ljubljani

9. 6. 2015

Ponudbo poletnih glasbenih dogodkov v prestolnici bo dopolnil brezplačen blues večer na vrtu Gradu Kodeljevo. 18. junija 2015 bodo na svoj račun prišli ljubitelji žanra, ki kljub prepogosti zapostavljenosti v slovenski koncertni ponudbi, v svetovnem merilu doživlja pravi razcvet. Nastopile bodo tri generacije ljubljanskih blues ustvarjalcev: Živel je mož, Prismojeni profesorji bluesa ter Jarc Gregorin trio.

Živel je mož je zasedba, ki že od leta 1978 ustvarja avtorsko glasbo, v kateri prepletajo blues, jazz, funk, rock, boogie in druge latino ritme.

Prismojeni profesorji bluesa igrajo energičen blues, začinjen s psihadeličnim rockom in ritmičnim funkom. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb ter posameznih priredb. Prepoznavni so po specifičnem zvoku distorziranih orglic.

Jarc Gregorin trio žanrsko sicer izhaja iz črnskega bluesa, vendar ga v svojem ustvarjanju močno križa z drugimi zvrstmi. Poleg avtorske glasbe prireja tudi skladbe različnih žanrov (blues, soul, funk, pop, rock) in jih izvaja na blues način.

Organizatorji načrtujejo, da bodo večeri bluesa na Gradu Kodeljevo postali tradicionalni. V naslednjih ponovitvah želijo povečati število sodelujočih, predstaviti še neznane skupine ter doseči tudi nekoliko bolj zahtevne poslušalce, ki pogrešajo tovrstno koncertno ponudbo v Ljubljani. Prost vstop in honorarje za glasbenike na prvi večer bluesa je omogočilo podjetje FÖRCH. Z obiskom boste podprli etično organizirane glasbene dogodke.