BluesON UniON vabi na atraktivne dogodke

22. 1. 2016

BluesON UniON napoveduje DEITRO FARR in Igorja Prada, LAURENCE JONES, NINE BELOW ZERO in Iana Siegala & Jimba Mathusa.

BluesON UniON vabi ...

DEITRA FARR in Igor Prado

 • 22.1. 20:30 BluesOn: Deitra Farr & Igor Prado
 • Bela dvorana Grand hotela Union

Deitra Farr velja za eno najboljših čikaških vokalistk. Strastna, energična in navdušujoča so pridevniki, ki najbolje opišejo glasbenico, ki je bila nominirala za celo vrsto različnih nagrad: za tradicionalno blues izvajalko leta, ki jo podeljujejo pri Blues Music Awards, za blues izvajalko leta, ki jo izbirajo Living Blues Critics Awards, ter za britanski oziroma francoski nagradi British Blues Connection Awards in Les Trophees France Blues Awards. Pri osemnajstih letih je za skupino Mill Street Depo prispevala glavni vokal za pesem "You Won't Support Me ", ki je bila leta 1976 velika R&B uspešnica na glasbeni lestvici Cashbox Top 100, več kot trideset let kasneje pa je bila ponovno izdana in je tudi takrat postala svetovna uspešnica. Leta 1983 je Deitra začela svojo blues kariero z nastopanjem po vodilnih čikaških blues klubih, kot so The Kingston Mines, The Wise Fool's Pub in Blue Chicago, hkrati pa je bila z zasedbo Sam Lay Blues Band na turneji po ZDA in Kanadi. Od leta 1993 do leta 1996, je kot glavna vokalistka sodelovala z zasedbo nadvse priljubljeno zasedbo Mississippi Heat, s katero je posnela dva CD-ja. Leta 1997 je ponovno obudila svojo solo kariero in se še naprej posvečala bluesu, hkrati pa se je soulom dotaknila tudi svojih glasbenih korenin. Potem, ko je osem CD albumov posnela z drugimi izvajalci, je za londonsko glasbeno založbo JSP Records posnela svoj prvi solo album "The Search is Over". Leta 2005 je pri isti založbi izšel njen drugi CD "Let it Go!". Na evropski turneji je v okviru Chicago Blues Festival 2000 nastopala skupaj z Lil Ed & The Blues Imperials. Leta 2003 jo je bilo med šest tednov trajajočo britansko turnejo v okviru American Festival of the Blues II moč slišati skupaj z Otisom Grandom in Bobbyjem Parkerjem. Leto kasneje je z Jody Williams in Andrewom "Jr. Boy" Jonesom po Evropi nastopala v sklopu Chicago Blues Festivala, med letoma 2006 in 2010 pa je bila na turneji kot del projekta The Women of Chicago Blues skupaj z Zoro Young in Grano Louise.

Brazilska senzacija, kitarist Igor Prado, je eden izmed najpriljubljenejših in zaželenih blues izvajalcev na mednarodni sceni. Na njegovem novem albumu, 'Way Down South', lahko slišite najboljše izmed glasbenih poslastic, ki so plod njegovih pogostih sodelovanj z najboljšimi ameriškimi blues izvajalci, kot so Kim Wilson, Sugaray Rayford, Mud Morganfield, Mitch Kashmar, Rod and Honey Piazza, Junior Watson, Monster Mike Welch, Wallace Coleman, Randy Chortkoff, Omar Coleman in mnogi drugi! Prado je izvrsten blues izvajalec in vsestranski kitarist, ki poslušalce navduši s svojimi swing, funk in čutnimi vložki.

 • Deitra Farr - vokal
 • Igor Prado - kitara in vokal
 • Raphael Wressnig - Hammond B-3 orgle
 • Silvio Berger – bobni

LAURENCE JONES

 • 12.2. 20:30 BluesOn: Laurence Jones
 • Bela dvorana Grand hotela Union

Mlad glasbenik leta v letih 2015 in 2014 po izboru British Blues Awards.

Ne govorite o njem v isti sapi kot o "prihodnosti bluesa" ali ga opisujte kot "naslednjega blues zvezdnika". Njegov drugi album, Temptation, je Britanca Laurencea Jonesa od nadobudnega glasbenika z veliko potenciala izstrelil med tiste, ki na odru prav briljirajo, in tako tudi uradno ni več zgolj čudežni deček, ampak pravi zvezdnik.

"Nič ne bo z bisom - jutri je šola in že zdavnaj bi moral biti v postelji!" Laurence Jones zaradi svojega skorajda otroškega videza morda res spominja na šolarja, ko pa se oglasi njegova kitara, zveni kot pravi prekaljeni blues izvajalec, njegove pesmi pa odsevajo zrelost, ki bi jo sicer pripisali komu mnogo starejšemu. S svojim tretjim albumom, ki je izšel pri založbi Ruf Records, je Laurence na turneji nastopal tako z nekaterimi legendami, kot tudi vzhajajočimi glasbenimi zvezdami, kaj kmalu pa se bo znašel v središču pozornosti na svetovni glasbeni sceni, kar nikakor ni presenetljivo, saj si kot nadvse nadarjen izvajalec in avtor to povsem zasluži.

NINE BELOW ZERO

 • 04.3. 20:30 BluesOn: Nine Below Zero
 • Bela dvorana Grand hotela Union

Februarja bo Grand hotel Union gostil zasedbo Nine Below Zero – še eno v vrsti izvrstnih rock / blues skupin, ki navdušuje polne dvorane. Nine Below Zero je štiričlanska zasedba (ustanovljena 1977 v Londonu), ki si svojimi izvrstnimi nastopi in glasbenimi veščinami vzbuja veliko spoštovanje, odlikuje pa jih resnično edinstven britanski blues zvok, v katerem se znajdejo tudi elementi rocka, punka in soula naravnost z ulic jugovzhodnega Londona.

Dennis Greaves navdušuje kot frontman skupine, kot pravcati predstavnik britanske glasbene scene z brezhibnim smislom za oblačenje in simpatično predrznim nasmehom.

Greaves je energičen frontman in kitarist, ki ga že od nekdaj odlikuje neverjetno eleganten stil - vse od njegovega prvega uradnega fotografiranja, ko je bil oblečen v italijansko obleko v stilu šestdesetih let, pa tudi danes, ko obrača glave odet v plašč iz temno rjavega usnja med samozavestno hojo v londonskem Sohu. Na podoben način množice navdušuje in zabava tudi na odru s svojo kitaro. Greaves, ki ga boste prepoznali po njegovem značilnem presledku med zobmi in obrazu čednega boksarja, je v glasbenem svetu deležen velikega spoštovanja in občudovanja.

Nine Below Zero s svojo eksplozivno mešanico bluesa in rocka med nastopi v živo navdušujejo že tri desetletja in poslušalce brez izjeme pustijo prevzete in izčrpane. Skupina je v trenutni postavi že osemnajst let, na odru pa nastopa z disciplino, ki odraža leta izkušenj in prepričanja vase. Po tisočih koncertov, ki so jih odigrali skupaj, jim njihova zažigalna kemija na odru omogoča razprodana koncertna prizorišča po vsej Evropi. Njihov zadnji koncert je bil razprodan tako rekoč čez noč, zato se odlašajte z nakupom vstopnic!

Ian Siegal & Jimbo Mathus

 • 22.4. 20:30 Ian Siegal & Jimbo Mathus
 • Bela dvorana Grand hotela Union

Če imate, ko gre za glasbeni okus, najraje kombinacijo bluesa in ameriškega folka, s pridihom hudomušnosti in folklore, bosta Ian Siegal & Jimbo Mathus kot nalašč za vas. Ta duo z dveh strani Atlantika, katerega člana se lahko pohvalita s celo vrsto glasbenih nagrad, združuje talent enega izmed vodilnih sodobnih evropskih blues izvajalcev in z grammyjem nagrajenega avtorja pesmi ter multi-instrumentalista iz Mississippija. Ljubiteljem bluesa in Americane Iana Siegala ni potrebno posebej predstavljati. Je sedemkratni zmagovalec British Blues Awards, dobitnik nagrade European Blues Awards, nominiran pa je bil tudi za US Blues Music Awards. Z uglednim ONJ orkestrom je nastopal v Parizu, bil na turneji po 25 državah, njegov zadnji album pa je BBC-jev posnetek koncerta v londonski Royal Albert Hall.

Sodelovanje Siegala z multitalentiranim Mathusom je nedvomno glasbena poslastica, hkrati pa tudi vračanje usluge enega glasbenika drugemu. Mathus je bil član zasedbe The Squirrel Nut Zippers, ki je svoje albume prodala v platinastih nakladah, v 90. letih prejšnjega stoletja pa je svoje kitarske veščine prispeval tudi za dva albuma Buddyja Guya, Sweet Tea in z grammyjem nagrajeni Blues Singer.

Siegal je Mathusa spoznal leta 2013, ko je ta med Siegalovim snemanjem v studiu Zebra Ranch, v mestu Coldwater, v ameriški zvezni državi Mississippi, prispeval nekaj svojih vložkov na bendžu in mandolini. Takrat sta odkrila, da delita navdušenje, ko gre za celo vrsto glasbenih vplivov.

Mathus je v svoji karieri sodeloval pri celi vrsti glasbenih projektov. Med drugim je bil na turneji in snemal z Buddyjem Guyem (in tako prispeval k distinktivnemu pristopu Guyevega albuma "Sweet Tea"), skupaj z dolgoletnima glasbenima sodelavcema, Lutherjem Dickinsonom in Alvinom Youngblood Hartom, pa je bil ustanovni član zasedbe South Memphis String Band.

Na spletni strani Bluesdoodles so po njuni turneji leta 2014 zapisali: "Ian, Jimbo in kitare ...... prava glasbena zabava, ki je plod dobre mere samozavesti, pravega občutka in pridiha hudičeve magije".

Priporočamo