Bo Božidarju Wolfandu Wolfu po 36 letih uspel veliki evrovizijski met?

Bo Božidarju Wolfandu Wolfu po 36 letih uspel veliki evrovizijski met? (foto: Promo foto) Promo foto
14. 2. 2020

Na letošnji Emi, ki bo 22. februarja, se bo med drugim predstavil tudi Božidar Wolfand Wolf, ki je pred davnimi leti z eno nogo skoraj že stal na velikem evrovizijskem odru.

Če se vrnemo v leto 1984, ko je nekdanja Jugoslavija evrovizijsko pesem izbirala preko izbora Jugovizija, je takrat legendarna skupina Rendez-Vous v Skopju s pesmijo Oh ne, Cherie, ki je sicer veljala za favorite, končala na tretjem mestu. Pesem je ena redkih melodij v slovenskem jeziku, ki je postala velika uspešnica po vsej bivši državi, zasedba Rendez-Vous pa je takrat predstavljala TV Ljubljano. Na koncu sta zmagala predstavnika TV Titograd, Vlado & Isolda, s pesmijo Ciao, amore, ki je na Evroviziji v Luksemburgu končala na predzadnjem mestu.

In kaj na vse skupaj, po 36 letih, pravi Wolf? "Zame bi bila velika čast, da bi se mi ponudila takšna priložnost in prepričan sem, da bi s pesmijo, kakršna je Maybe Someday, imel velike šanse, namreč, ko smo snovali idejo o tej pesmi, smo seveda imeli v mislih tudi Rotterdam in naredili skladbo, ki ima tisti pravi evropski zvok. Tako se je rodila pesem, ki je zelo močna, prepričljiva ter glasbeno in melodijsko prijetna ušesom poslušalcev držav, ki so zastopane na tem festivalu," je odgovoril Wolf, ki bo na Emi 2020 le eden izmed ducat tekmovalcev. Najprej bo vse tekmovalce ocenjevala strokovna komisija, ki bo izbrala dva najboljša, nato pa bo imelo glavno besedo ljudstvo. Kaj več o Emi pa v prihodnjih dneh, seveda pred Emo ...