Bo Neda Ukraden zastopala Srbijo na Pesmi Evrovizije v Rotterdamu?

10. 1. 2020

Iz Srbije je kot strela z jasnega udarila novica, da se legendarna Neda Ukraden znova poteguje za evrovizijski nastop, saj je bila sprejeta na srbski nacionalni evrovizijski izbor, ki se imenuje Beovizija.

Legendarna glasbenica je sicer že štirikrat poskušala si pripeti evrovizijsko vozovnico, in sicer že daljenga leta 1969 v okviru tedanjega jugoslovanskega izbora Jugovizija. Takrat je zapela pesem Dilema, a ni bila uspešna. Prav tako ji ni uspelo ne leta 1975 s skupino Kamen na kamen in ne leta 1981 s pesmijo Sve što se događa, to se ne događa. Pet let kasneje, leta 1986, pa ji skladba Šaj, rode, šaj prav tako ni prinesla evrovizijske vstopnice. A glasbenica je kljub temu enkrat vendarle stala na evrovizijskem odru, in sicer leta 1981, ko je za Seida Memića Vajto (Leila) pela spremljevalne vokale.

Neda Ukraden se je na Beovizijo prijavila s skladbo Bomba, ki jo je javnosti predstavila že v začetku decembra 2019. "Skladbo Bomba je ustvaril moj dolgoletni prijatelj Dušan Bačić. In glede na vsebino skladbe smo si vsi skupaj želeli ustvariti še atraktivno videzgodbo, ki jo je režiral Dario Radusina. Čeprav ima pesem 'bombastičen' naslov, je v bistvu zgodba ljubezenska, saj govori o prevari ter o tem, kako to preboleti. To kar je zanimivo v videozgodbi pa je edinstven Harley Davidson, ki nam ga je posodila Riana Petanjek, ki je sicer strastna motoristka in sestra mojega bobnarja Mateja. Vse skupaj smo posneli v Zagrebu, atmosfera je bila odlična, tako da smo res zadovoljni z nekoliko drugačnim izdelkom," nam je takrat zaupala glasbenica, ki bo avgusta dopolnila 70 let.

Na Beoviziji 2020 se bo sicer predstavilo 24 bolj kot ne znanih in nam neznanih glasbenikov. Izbrani tekmovalci se bodo najprej pomerili v dveh predizborih, nato pa bo sledil še veliki finale. Če bo Neda dovolj prepričljiva, bo postala nova srbska evrovizijska predstavnica.

Priporočamo