Bo Primož Kozmus zapel, Nuša Derenda pa tekla?

22. 6. 2016

Svetovni in olimpijski prvak Primož Kozmus ter pevka Nuša Derenda imata veliko več skupnega, kot bi na prvi pogled ocenili. Poleg tega, da živita na razdalji le dobrih 2 kilometrov, znana Slovenca vsako poletje povezuje tudi festival "Brežice, moje mesto", v sklopu katerega že nekaj let vsak od njiju skrbi za svoj odmevni projekt.

Tako bo Primož prvi julijski konec tedna že šestič zapored organiziral "Tek s Primožem Kozmusom", kjer se na otroškem teku in teku na 3,3km in 10km vsako leto pomeri množica športa in zabave željnih rekreativcev. Nuši seveda pripada koncertni oder, na katerem tradicionalno gosti "Poletni večer z Nušo in Legendami". Med slednjimi se bodo letos znašli Mojmir Sepe, Tomaž Domicelj ter predstavnica mlajše generacije Eva Boto.

Kot se za soseda spodobi, sta se letošnjih festivalskih priprav lotila kar skupaj, po fotografijah sodeč pa se nameravata preizkusiti tudi v nasprotnih vlogah. Nušina tekaška oprava, v kateri si želi udeležiti Primoževega teka, sicer ni presenečenje. Energična Brežičanka je namreč znana tudi po tem, da redno skrbi za svojo fizično pripravljenost in se veliko posveča tudi teku. Na drugi strani pa bi bil pevski podvig Primoževa prva tovrstna disciplina.

Ali se bo Primož Nuši dejansko pridružil na odru, pa bo znano že 1. julija. Vsekakor pa se olimpijcu, ki je nedavno odprl tudi svoj lokal, vedno z veseljem pustimo presenetiti.