Boj za dediščino se je začel

27. 2. 2015
Deli

Dnevnemu programu tradicionalno mehiških nadaljevank se bo marca pridružila še slovenska. Na dnevni program Planeta TV namreč prihaja prva slovenska telenovela Ena žlahtna štorija, ki se, kako primerno, zaplete prav v trenutku, ko gre za družinsko dediščino.

V nadaljevanki, ki se po žanru uvršča med romantične komedije, bomo lahko ujeli številna znana igralska imena. V glavni vlogi se namreč pojavlja Janez Starina, ki igra očeta Berta, njegove štiri hčere pa so uprizorile Vesna Pernarčič, Ana Dolinar, Medea Novak in Ajda Smrekar.

"V seriji sodeluje 16 stalnih likov, med snemanjem pa se jim pridružijo tudi gostujoči," je povedal izvršni producent Tomaž Lehpamer in dodal, da celotna ekipa, ki sodeluje pri snemanju serije, šteje več kot 200 članov. V prvi sezoni serije naj bi posneli 45 nadaljevanj, ustvarjalci pa računajo na visoko gledanost oddaje, saj se snemanje samo ene sezone stroškovno ne bi splačalo.

"Studio je ogromen, saj obsega 1.400 kvadratnih metrov, postavljen pa je bil v rekordno hitrem času," je povedal Lahpamer in dodal, da je bila investicija gradnje scenografije, pri kateri je sodeloval tudi priznan filmski scenarist Matjaž Pavlovec, velikanska. "To, kar ustvarjamo tukaj, je brez dvoma nekaj novega za Slovenijo. Prednost snemanja takšnih nadaljevank pa je, da se scenariji pišejo sproti, kar nam dopušča tudi to razkošje, da like prilagajamo odzivom gledalcev," je še povedal Lahpamer. Prva slovenska telenovela naj bi bila od marca na programu trikrat na teden, namen ustvarjalcev pa je bil prikazati avtohtonost Goriških brd, kjer zgodba tudi poteka.

V narečju

Za snemanje nanizanke so se morali igralci, ki sicer prihajajo z vseh koncev Slovenije, naučiti osnov goriške primorščine. Glavni igralec Janez Starina s tem ni imel težav, saj je v preteklosti že sodeloval pri snemanju reklame za novogoriški MIP, poleg tega pa v Novi Gorici živi že vse od leta 1982. S primorščino se je hitro spoprijateljila tudi Vesna Pernarčič – navdih za svoj lik črpa iz temperamentnosti prijateljice, ki jo je spoznala v letih, ki jih je preživela v Trstu.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem