Boštjan Levičar in Nana Milčinski: Danes

8. 6. 2016

Boštjan Levičar ob delovanju v rock skupini Momento, katere kitarist, vokalist in soustanovitelj je ter s katero je doslej izdal albuma Era (2011) in Karma Reset (2014), gradi tudi samostojno kariero.

Doslej se je predstavil s pesmima S tabo lepši je svet in Pišem zate, njun skupni imenovalec pa je nekoliko bolj pop obarvana melodika od tiste, ki ga veže na Momento. Za razliko od njega, gledališko režiserko, performerko in glasbenico Nano Milčinski občinstvo pozna predvsem po izvajanju balad in šansonov, kar se odraža tudi na albumih Še ena pomlad (2012) in Od tod do vesolja (2014). Začetki njunega sodelovanja segajo »v leto 2013, ko smo se spoznali na dobrodelnem koncertu v Mengšu,« pove Boštjan in doda, da je kmalu zatem »nastala pesem V objemu melodij, ki smo jo z Momento uvrstili na ploščo Karma Reset.«

Pred kratkim sta se ta dva glasbenika, ki se vokalno zelo lepo ujemata, ponovno snidela v studiu, da bi posnela poletno obarvano pesem Danes. Ta se po uvodni elektronski pasaži, ki pričara brezskrbnost poletnih dni, pospremljeno z nekaj hrepenenja po bližini, razvije v energičen in nekoliko trši, a brez dvoma nalezljiv refren. Če so v meddelu klaviature nekoliko igrive, osrednjo vlogo spremljave v refrenu prevzamejo bobni, da bi še dodatno poudarili, kako »je danes poseben dan. Pisan je za naju!« A takšen je pravzaprav lahko prav vsak dan, če le znamo poiskati nasmeh in enkrat v središče postaviti sebe, drugič drugega in kdaj znati hoditi tudi v družbi, kot sta to vokalno demonstrirala Boštjan Levičar in Nana Milčinski v pesmi Danes.

Glasba, besedilo in aranžma: Boštjan Levičar

Promocijska fotografija: Tone Stojko (Nana Milčinski) / Rok Carl (Boštjan Levičar)