Božične jaslice z Jezusom v kletki razburjajo Trumpove podpornike

Božične jaslice z Jezusom v kletki razburjajo Trumpove podpornike (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
10. 12. 2019

Božične jaslice pred metodistično cerkvijo v kalifornijskem Claremontu zelo razburjajo podpornike predsednika ZDA Donalda Trumpa. Marija, Jožef in novorojeni Jezus so namreč kot begunska družina zaprti vsak v svojo ločeno žičnato kletko, s čimer so želeli postavljavci jaslic opozoriti na Trumpovo politiko do nezakonitih priseljencev z juga.

veta družina je v božičnih jaslicah simbolno ločena, da opozori na Trumpovo politiko jemanja otrok staršem na meji in njihovo ločeni zapiranje v migrantskih centrih. Znotraj cerkve so sicer postavili še ene jaslice, kjer je družina spet združena.

Duhovnica Karen Clark Ristine je fotografijo Jezusa v kletki objavila na Facebooku, kar je na spletu sprožilo napade na cerkev. Duhovnica je ob fotografiji tudi zapisala, da je najbolj znana begunska družina na svetu morala pobegniti iz Nazareta v Egipt pred nasiljem tiranskega kralja Heroda, ker so se bali pregona in smrti. Nato se je vprašala, kaj bi se zgodilo sveti družini, če bi si danes drznila poiskati zatočišče v ZDA.

"Predstavljajte si Jožefa, Marijo in Jezusa ločene za ograjo obmejne službe, kot se je to v zadnjih treh letih zgodilo več kot 5500 otrokom? Jezus nas je učil prijaznosti, milosti in dobrodošlice za vse ljudi," je še zapisala.