Brade ujete v piksle in podložene z Gramatikom

Brade ujete v piksle in podložene z Gramatikom (foto: Press) Press
10. 4. 2018

Perica Jerković, Boštjan Gorenc Pižama in Gašper Bergant so z ekipo, ki se je podpisala že pod ekranizacijo Roasta Vida Valiča in serijo StendAp - Best Off v nedeljo posneli televizijsko izvedbo uspešnice Brade, ki je še vedno na programu SiTi Teatra BTC, vmes pa gostuje po Sloveniji in včasih skoči tudi čez mejo.

Še eno v naprej razprodano izvedbo uspešnice sezone, mešanico skečev in stand-upa, s katerimi gledalcem odstirajo pogled v zakulisje domače komične scene, bo trojica prenesla na male ekrane po zgledu projektov, s kakršnimi strežejo Netflix, Comedy Central in HBO, pri nas pa je doslej specialko (50 odtenkov njive) posnel le Pižama.

Posebnost te izvedbe Brad je bila, ob najboljših šalah, ki se medijo na odrih in med gostovanji, tudi scena, ki jo je v domači delavnici iz stoodstotno slovenskega lesa izrezljal in umetelno posmodil kar Gašper. Za popolni hipsterski izplen pa je glasbo za TV-izvedbo prispeval Gramatik. Ekipa Slabe scene, pod taktirko Matevža Šmona, je projekt posnela s petimi kamerami, po vsebinskem in tehničnem pregledu gradiva pa sledi montaža. Glede na to, da so gledalci snemanje zapuščali nasmejani do solz, je bila odločitev, da se predstavo posname na vrhuncu življenja, vsekakor upravičena.

Če pa ste snemanje zamudili in bi vseeno radi primerjali živo in televizijsko izvedbo predstave, ujemite Brade v SiTi Teatru BTC ali na gostovanjih.