Break the floor na Starem gradu Celje

Break the floor na Starem gradu Celje (foto: Break the floor) Break the floor
30. 6. 2016

Plesni spektakel Break the floor Celje vsako leto v knežje mesto pripelje najboljše plesalce break dancea in hip-hopa. Aktualni svetovni in evropski prvaki bodo to soboto, 2. julija od 14. ure dalje, »lomili tla« na celjskem Starem gradu.

Na največjem mednarodnem plesnem tekmovanju se bo v najboljših gibih, kreativnih koreografijah in izvirnih akrobacijah pomerilo več kot 200 plesalcev z vsega sveta, vsaj 15 držav, med drugim tudi iz Brazilije, od koder prihaja eden od treh sodnikov. Klesio je aktualni zmagovalec Red Bullovega tekmovanja v Braziliji, poleg njega pa bosta plesne korake ocenjevala še Poljak Thomaz in Norvežan Daniel.

Vsi trije bodo pred uradnim delom tekmovanja, ki se začne ob 14. uri, tekmovalce tudi učili na plesnih delavnicah, ki bodo potekale v Mladinskem centru Celje. Podrobnejši razpored delavnic je pripisan spodaj.

Na tekmovanju pa bodo s svojim znanjem poskušali prepričati sodnike tudi naši člani plesne šole Superstar. Ti so na evropskem prvenstvu v Ostravi na Češkem pod izjemno taktirko Dejana Gregla, organizatorja plesnega spektakla Break the floor, ponovno osvojili kar nekaj laskavih naslovov. Postali so mladinski skupinski break dance prvaki, na najvišjo stopničko so stopili tudi člani, posamično pa se je najvišje uvrstil Luka Gorjup in postal peti najboljši evropski break dance plesalec. Evropski prvaki pa člani niso postali prvič.

Pohvalijo se lahko z dvakratnim naslovom državnih prvakov (2008, 2009), s trikratnim zaporednim naslovom prvaka na mednarodnem tekmovanju na Nizozemskem (2009, 2010, 2011), z naslovom mladinskih svetovnih prvakov (2013), z naslovom mladinskih in članskih evropskih prvakov (2015, 2016) ter lani še z naslovom mladinskih in članskih svetovnih prvakov. Poleg mednarodnih dosežkov so pred dnevi mladinci na državnem prvenstvu osvojili 2. mesto.

PLESNE DELAVNICE:

Mladinski center Celje, Mariborska cesta 2, 3000 Celje

sobota, 2. julij:

10:00 - 11:30 KLESIO (New Old School Crew - BRAZILIJA)

11:50 - 13:20 THOMAZ (RockaFellaz Crew - POLJSKA)

nedelja, 3. julij

13:00 - 14:30 DANIEL (Absence Crew - NORVEŠKA)

TEKMOVANJE:

Stari grad Celje, Cesta na grad 78, 3000 Celje

od 14. ure dalje (predviden zaključek: ob 23. uri)

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani.