Breaking! Trije mrtvi ob izbruhu Ebole v Ljubljani!

Breaking! Trije mrtvi ob izbruhu Ebole v Ljubljani! (foto: Marko Delbello Ocepek) Marko Delbello Ocepek
26. 2. 2016

Ljubljanski Siti Teater je sinoči gostil razprodano premiero prve gledališke videoigrice z udarno zasedbo – Gledalci navdušeni nad pionirskim konceptom, kjer potek in konec predstave usmerjajo z mobilnimi telefoni.

Po sinočnji izvedbi in navdušenem sprejemu občinstva, je več kot jasno, da ima spoj videoigrice in teatra po ideji Andreja Zupanca in Luke Cimpriča vse možnosti, da postane hit, saj prinaša na gledališko sceno svežino, ki bo še posebno pritegnila mlado digitalno generacijo ter ljubitelje zabavne elektronike. Svoje so prispevali tudi igralci - Katarina Čas, Vid Valič, Anže Zevnik - Zele in Vid Klemenc - Dafne Jemeršič z oblikovanjem vizualov ter 'usodni vinar' Klemen Janežič kot koreograf pretepov.

A dinamo predstave so gledalci, ki usmerjajo dogajanje s telefoni, igralci pa morajo ob izbiranju med alternativnimi prizori in prizorišči paziti še na preskakovanje med skupaj dvanajstimi liki. Sinoči je agent Sove, Peter Perčič, med raziskovanjem novega primera ebole v Ljubljani koknil dva zlikovca, vse se je razpletlo v srečen konec, a bodite pozorni, ker se bo epidemija Ebole v prihodnjih mesecih razširila po vsej Sloveniji. Predstava Ebola bo na ogled tudi v sklopu 46. Tedna slovenske drame.

ZNANI SO (SE) ŽE TESTIRALI

Premiera je bila eden najbolje obiskanih in medijsko pokritih družabnih dogodkov tedna, Ebolo so že odigrali tudi Metka Albreht, Tibor Baiee in Ana Hrovat, Tadej Bricelj, Nuška Drašček, Lucija Ćirović, Azra Selimanović, Anja Ferjančič Hlača, Klemen Janežič, Perica Jerković, Ana Maria Mitić, Karin Škufca, Siniša Gačič, Andreja Vakselj, Rok Terkaj, Jose, Violeta Tomič, Vojko Anzeljc, Nejc Šmit, Jan Kreuzer, Domen Valič, Uroš Fuerst in Boštjan Romih, skoraj brez izjem pa so bili navdušeni tako nad samim konceptom, kot tudi izvedbo napete komedije.

Napovedujemo tudi:

  • 27/2 - EBOLA - Prva gledališka videoigra @ Siti Teater, LJ

Katarina Čas, Vid Valič, Anže Zevnik, Vid Klemenc, Luka Cimprič ... in ti, ki usmerjaš agenta Sove na odru s svojim pametnim telefonom

  • 29/2 - DYLAN MORAN: Off The Hook @ Cankarjev dom, LJ

Oskar Wilde stand-upa ter z Bafto okronani filmski in TV-ustvarjalec – Razprodano!

  • 17/3 - PERICA JERKOVIĆ COMEDY ROAST @ Festivalna dvorana, LJ

Pižama, Valič, Tešky, Bergant, Kuzman, Virc, Murč, Apparatus, Matej Avanzo

Roast brez božanja – preoster za TV – na ogled samo v živo!

  • 22-26/8 - FESTIVAL PANČ 2016 @ Ljubljanski grad