Bruce Willis praznuje 65. rojstni dan

Bruce Willis praznuje 65. rojstni dan (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
19. 3. 2020

Ameriški igralec Bruce Willis je dopolnil 65 let. Zvezdnik, ki se uvršča med najvidnejše akcijske igralce, je zaslovel v filmih Umri pokončno. Svojo nadarjenost za komedijo je pokazal v filmu Bandita, velika uspešnica je bil tudi znanstvenofantastični film Armageddon. Zaigral je tudi v filmih Šund, Šesti čut in vojni drami Hartova vojna.

Igralec s polnim imenom Bruce Walter Willis se je rodil v ameriškem vojaškem oporišču v Idar-Obersteinu v Nemčiji mami Nemki in očetu, ki je služil ameriški vojski. Odrasel je v New Jerseyju. Po srednji šoli je z očetom delal v neki tovarni, nato je bil telesni čuvaj, nazadnje pa se je posvetil igranju.

Kot akcijski junak se je izkazal z vlogo v filmski franšizi Umri pokončno (1988). Sicer je nastopil v na ducate filmih, med drugim v filmih, kot so Dvanajst opic, Šakal, Morilec mehkega srca, Plačanci, Upokojeni, oboroženi, nevarni 2. Revija Entertainment Weekly ga je leta 2007 uvrstila med 25 najboljših akcijskih igralcev.

Igral je tudi v številnih televizijskih nanizankah. Za igro v seriji Delo na črno je prejel zlati globus in nagrado emmy.

V zasebnem življenju je bil dvakrat poročen. S prvo ženo, zvezdnico Demi Moore, imata hčerko Rumer Willis ki je prav tako igralka. Širšemu občinstvu je verjetno najbolj poznana po filmu Talec iz leta 2005, v katerem je zaigrala skupaj s svojim očetom.

Priporočamo