Čajanke z Manco Košir v knjigarni Konzorcij

Manca Košir - velika ljubiteljica dobre knjige. (foto: Goran Antley) Goran Antley
1. 12. 2014

Knjigarna Konzorcij bo 2. decembra prvič gostila Čajanko z največjo promotorko branja v Sloveniji Manco Košir. Ta bo v knjigarni Konzorcij skupaj z gosti klepetala vsak prvi torek v mesecu.

Za uvodno bralno srečanje je izbrala bogato ilustrirano knjigo Zborovanje ptic priznanega ilustratorja in pisatelja Petra Sisa, ki jo uvršča med najlepše v slovenščino prevedene knjige, ter Kodrček piše Pižami legendarnega pesnika in risarja stripov Michaela Leuniga. V goste je povabila iskriva in pronicljiva sogovornika: stand-up komika, prevajalca, blogerja in voditelja Boštjana Gorenca (zaradi njegovega vzdevka Pižama, seveda!) in dr. Urbana Kordeša, kognitivnega znanstvenika, ki nam je Leuniga »pripeljal« iz daljne Avstralije. Slovenska Kodrček in Pižama morda?

Zborovanje ptic je veličastna knjiga z izjemnimi ilustracijami in izbornim besedilom. V njej učitelj vodeb popelje ptice na romanje do kralja Simorga, kjer spoznajo, da so one same iskani kralj. Ptice so simbol človekove duše, duša pa že od nekdaj hrepeni po svobodi, resnici, večnosti, po odgovorih o tem, kdo smo, od kod prihajamo in kam gremo.

Ljubka, srčna knjižica Kodrček piše Pižami pripoveduje modrosti o življenju v obliki pisem med samotnim popotnikom Pižamo in njegovim prijateljem. »Duše, kot sta Vasko in Kodrček, so vedno med nami, večno navzoče in zanesljivo tik pred našimi očmi, le da jih ne zmoremo videti, saj smo slepi za njihovo resničnost, odprtost, popolno neverjetnost in žlahtno nedolžnost.«

Prva Čajanka z Manco Košir bo v torek, 2. decembra 2014, ob 18. uri, nato pa si bodo vsi naslednji tovrstni dogodki ob knjigi, čaju in prijetni družbi sledili kar vsak prvi torek v mesecu!

Lepo vabljeni!