Cardi B, Beyonce in Jay-Z z največ nominacijami za nagrade MTV

Cardi B, Beyonce in Jay-Z z največ nominacijami za nagrade MTV (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
17. 7. 2018

Ameriška rap glasbenica, 25-letna Cardi B je v ponedeljek prejela deset nominacij za letošnje nagrade za glasbo in video televizije MTV, vključno z umetnico leta. Beyonce in Jay-Z, ki sodelujeta pod naslovom The Carters, pa sta prejela osem nominacij za nagrade, ki bodo podeljene 20. avgusta v New Yorku.

Cardi B je pet nominacij prejela zaradi sodelovanja z Brunom Marsom pri pesmi Finesse (Remix). Video pesmi tekmuje za video leta skupaj z videom Childish Gambina This is America in Drakovim God's Plan, Ariane Grande No Tears Left to Cry, Camile Cabello Havana in The Carters The Apeshit.

Bruno Mars je lani prejel šest grammyjev, letos pa lahko osvoji prav toliko MTV nagrad. Nominacijo več je dobil Childish Gambino, prav toliko Drake, Camilla Cabello jih je dobila pet, toliko nominacij ima tudi Ariana Grande, Khalid pa štiri. Taylor Swift je prejela tri nominacije in to vse v manj odmevnih kategorijah montaže, vizualnih učinkov in režije, poročajo ameriški mediji.

MTV letos že drugič po vrsti podeljuje nagrade v spolno nevtralnih kategorijah, kar pomeni, da se vsi za nagrade poteguje skupaj, ne glede na spol. Lani je največ (šest) nagrad odnesel Kendrick Lamar. Podelitev bo avgusta potekala v Rockefellerjevem centru oziroma dvorani Radio City Music Hall, kjer je bila leta 1984 tudi prva podelitev nagrad MTV.