Carol očarala filmske kritike, ne zamudite premiere 25. februarja!

19. 2. 2016 | Promocijsko sporočilo

Cinemania group in HanWay predstavljata film Carol, zgodovinsko lezbično dramo, ki se poteguje za pet zlatih globusov in ima šest nominacij za oskarja. Ne zamudite premiere 25. februarja 2016!

Carol je britansko-ameriška romantična drama režiserja Todda Haynesa. Temelji na romanu The Price of Salt, ki ga je napisala Patricia Highsmith. V filmu igrajo Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson in Kyle Chandler. Zgodba se odvija v mestu New York leta 1952 in prikazuje mlado fotografinjo ter njeno razmerje s starejšo žensko, ki prestaja naporno ločitev.

Ženski imata zelo različni porekli. Norme tistega časa so zanju velika ovira, vendar druga drugo nezadržno privlačita. Therese Belivet, mlada ženska sredi 20. let, dela v manhattanski veleblagovnici in sanja o življenju, ki bi jo bolj izpolnjevalo, ko spozna Carol (Cate Blanchett), privlačno žensko, ujeto v zakon brez ljubezni. Med njima takoj preskoči iskrica, nato pa se nedolžnost prvega srečanja zabriše in njuna povezanost se poglobi. Ko se Carol osvobodi zakonskega jarma, njen nekdanji mož (Kyle Chandler) začne dvomiti, ali je sposobna mati, saj se razve za njeno razmerje s Therese in za tesen odnos z najboljšo prijateljico Abby (Sarah Paulson).

Nominacije in zlati globusi

Zgodovinska lezbična drama CAROL se poteguje za pet zlatih globusov:

- Najboljša drama,

- Najboljša ženska glavna vloga (Cate Blanchett),

- Najboljša ženska glavna vloga (Rooney Mara),

- Najboljša režija (Haynes)

- Najboljša originalna glasba.

Lezbična drama CAROL ima šest nominacij za oskarja in sicer za:

- Najboljšo igralko v glavni vlogi: Cate Blanchett

- Najboljšo igralko v stranski vlogi: Rooney Mara

- Najboljši prirejeni scenarij: Phyllis Nagy

- Najboljšo glasbo v filmu: Carter Burwell

- Najboljšo fotografijo

- Najboljšo kostumografijo

Več o filmu najdete tudi tukaj.