Casey Affleck je z vlogo v filmu Manchester By The Sea najverjetnejši dobitnik letošnjega oskarja!

19. 1. 2017

Vsi filmski kritiki so si enotni: Casey Affleck je v mojstrovini Kennetha Lonergana MANCHESTER BY THE SEA ustvaril najboljšo vlogo svoje kariere.

Po dosedanjih osvojenih nagradah lahko mirno domnevamo, da bo v vitrini družine Affleck kmalu stal nov zlati kipec, najprestižnejša nagrada v filmski industriji, znameniti oskar. Potem ko je njegov starejši brat Ben leta 2012 očaral filmski svet z odličnim filmom Argo, je letos na vrsti Casey, ki je bil leta 2008 nominiran za oskarja za stransko vlogo v filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford.

Tokrat blesti v drami MANCHESTER BY THE SEA, ki je s filmoma Dežela La La in Mesečina eden najbolj hvaljenih filmov leta in je poleg glavne moške vloge nabral nominacije tudi v kategorijah najboljšega filma, režije, scenarija ter stranske ženske vloge (Michelle Williams).

Po osebni tragediji, ki je še ni prebolel, se Lee Chandler (Affleck) vrne v rojstni kraj, mestece Manchester na obali Massachusettsa. Tam ga pričaka 16-letni Patrick, ki je ostal brez očeta, skrbništvo težavnega najstnika pa dodelijo Leeju.

MANCHESTER BY THE SEA je brezhibna mešanica dveh filmskih zvrsti, drame in komedije, ki je v zadnjih desetih letih postala znana kot dramedija. Ob Caseyju Afflecku nastopajo še Michelle Williams, Kyle Chandler in Lucas Hedges, ki je požel veliko pohval za svojo vlogo 16-letnega Patricka in je prav tako že med verjetnimi kandidati za oskarjevo nominacijo. Združenja kritikov Bostona, Detroita, New Yorka, Atlante, Georgie, Floride, Chicaga, Dallasa, Indiane, Iowe, Las Vegasa, Nevade, Oklahome, Phoenixa in številna druga so Caseyja Afflecka že razglasila za najboljšega igralca leta, prejšnji teden pa je tudi osvojil zlati globus za najboljšo moško vlogo v drami. Glede na dosedanje dosežke vse kaže, da je Casey Affleck na pravi poti do oskarja.

Film MANCHESTER BY THE SEA je napisal in režiral Kenneth Lonergan, svetovno premiero pa je doživel lanskega januarja na filmskem festivalu v Sundanceu. Ameriško združenje kritikov in Ameriški filmski inštitut sta uvrstila MANCHESTER BY THE SEA med deset najboljših filmov leta, poleg petih nominacij za zlati globus pa je film prejšnji teden zbral še devet nominacij za znamenito britansko nagrado bafta. Prihodnji teden, natančneje 24. januarja, bodo objavljene nominacije za oskarja, za katerega je ta izvrstni film med glavnimi favoriti.

MANCHESTER BY THE SEA bo pri nas na sporedu od 16. februarja!