Celine Dion prejemnica Billboardove nagrade za življenjsko delo!

21. 5. 2016

Glasbena legenda Celine Dion bo na podelitvi Billboardovih nagrad v nedeljo, 22. maja, prejela nagrado za življenjsko delo, ki jih ob koncu večera podelijo glasbenim ikonam (ICON Award).

Celine Dion bo ta večer po prejetju najbolj prestižne nagrade, ki jo lahko glasbenik prejme, tudi nastopila in sicer s predelavo skladbe 'Show Must Go On' legendarne skupine Queen.

Nagrado ICON podelijo glasbenikom, ki so s svojim delom ustvarili brezčasne glasbene zgodbe, ter so z izjemnim talentom ustvarjalca in izvajalca vplivali na razvoj glasbe.

Prejemniki prestižne nagrade so: Neil Diamond (2011), Stevie Wonder (2012), Prince (2013), ter Jennifer Lopez (2014).

Celine Dione je sama izrazila željo, da po prejetju nagrade nastopi s 'Show Must Go On'. "Mislim, da si je izbrala to pesem, ker trenutno odraža njeno trenutno obdobje v življenju. Moram priznati, da je super izbrala." Je povedal izvršni producent Mark Bracco.

Glasbenica je v 30-letni karieri prodala več kot 250 milijonov albumov, nanizala številne uspešnice, ki še danes živijo z nami. Je prejemnica petih grammyjevih nagrad in šestih Billboardovih nagrad, dveh Oscarjev, šest American Music Awards, dvajset Juno Awards (Kanada) in 40 Felix Awards (Quebec). Kar 17 albumov je osvajalo najvišja mesta letvice Billboard Chart 200. Z enajstimi singli, ki so ovsvojili prva mesta, je Celine Dion nosilka 55-letnega rekorda v kategoriji ženskih izvajalk. Leta 2004 je pevka prejela Diamantno nagrado za najbolje prodajano izvajalko v zgodovini, 2007 pa nagrado Legend za njen izjemen uspeh in doprinos glasbeni industriji.

Značke: Celine Dion

Priporočamo