Center Vič Ljubljana z donacijo osrečil Vesele nogice

18. 5. 2016
Deli

Več kot 500.000 pokrovčkov je osrečilo otroke iz Društva za pomoč osebam z motnjami v razvoju Vesele nogice. V okviru projekta Eko Box so jim v Centru Vič Ljubljana uradno predali dobrodelno donacijo in darilne bone Desetak v višini 1.000 evrov.

Nevenka Roš, center managerka Centra Vič Ljubljana
S prireditve

»Izkupička smo zelo veseli, saj so obiskovalci tokrat zbrali več kot pol milijona pokrovčkov, na kar smo izredno ponosni. Na ta način lahko v Centru čedalje bolj pomagamo vsem, ki so naše pomoči potrebni. Videti nasmeh na otroških licih je zame nekaj najlepšega,« je povedala center managerka Centra Vič Ljubljana Nevenka Roš.

»Lani nam je po celi Sloveniji uspelo zbrati več kot 30 ton plastičnih pokrovčkov. Z vsemi zbranimi pokrovčki smo lahko pomagali družinam našega društva. V letošnjem letu pa je naš cilj preseči 50 ton. Z eno tono zbranih pokrovčkov pokrijemo šest ur terapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami,« je dodala Spomenka Valušnik iz društva Vesele nogice.

S posebnimi ustvarjalnimi delavnicami za otroke, ki spodbujajo prijazen odnos do narave in recikliranja, v nakupovalnem središču Center Vič Ljubljana že dve leti zbirajo plastične pokrovčke in druge odpadne materiale. Zavedajo se pomena trajnostnega razvoja in prednosti recikliranja. Njihova strategija in vizija je vzgajanje in ozaveščanje slovenskega potrošnika. Do zdaj so zbirali kartuše in tonerje za Rdeče noske, plastične pokrovčke za Center Astera ter žarnice, svetilke in baterije za Interseroh.

Naslednja ekološka akcija bo v organizaciji Društva za zaščito živali – tokrat bodo zbirali star papir. Obiskovalci ga bodo lahko prinesli v soboto, 4. junija, med 8. in 18. uro pred Center Vič v Ljubljani in tako naredili nekaj dobrega za živali in naravo. Izkupiček bodo namenili veterinarski oskrbi živali.

Nakupovalno središče Center Vič Ljubljana je nakupovalno središče v Sloveniji s 30 trgovinami in lokali ter s prestižnimi blagovnimi znamkami, ki nudijo najvišjo kakovost storitev in ponudbe. Center je izredno ekološko naravnan in zagovarja trajnostni razvoj. Enkrat tedensko imajo kmečko tržnico, na kateri sodelujejo izključno ekološki kmetje, kupci pa prejmejo nakupovalno torbo eko izdelave. Prav tako je na parkirišču centra obiskovalcem na voljo brezplačna polnilna postaja za električna kolesa in vozila. Center Vič Ljubljana je eno od štirih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management. Ta ima 30 nakupovalnih središč v še petih državah poleg Slovenije – Italiji, Avstriji, na Češkem, Madžarskem in Hrvaškem. Nakupovalna središča SES so že deveto leto med največjimi prodajnimi centri v Sloveniji. Več informacij na www.center-vic.si.