Citycentrovi ambasadorji dobrote so uresničili želje otrok iz rejniških družin

Ambasadorji dobrote (z leve): David Stupica (podžupan občine Šmarje pri Jelšah), Breda Kolar (podžupanja občine Velenje), Marko Diaci (župan občine Šentjur), Miran Gorinšek (župan občine Slovenske Konjice), Franjo Bobinac (Gorenje), Robert Čehovin (podžupan občine Žalec), Darja Lesjak (Citycenter Celje), Boštjan Brantuša (SES Slovenija), Marjan Mačkošek (Štore Steel), Klemen Bunderla, Franc Zdolšek (župan občine Laško), Sebastijan Roudi (ECE)  (foto: arhiv lady) arhiv lady
Vir: Lady
21. 12. 2016

Ob izteku leta poteka v Citycentru Celje že osmo leto zapored posebna dobrodelna akcija, v katero so vključeni vsi otroci iz rejniških družin, ki živijo na območju osmih centrov za socialno delo celjske regije. Novoletne pozornosti bo letos tako deležno 170 otrok, v vseh osmih letih pa že več kot 1.300.

Minulo soboto so se ob začetku letošnje akcije obdaritve otrok iz rejniških družin v Citycentru zbrali t. i. ambasadorji dobrote in tako opozorili na to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji. Vabilu Citycentra Celje so se odzvali župani in podžupani občin, v katerih imajo sedeže posamezni centri za socialno delo. Svojo naklonjenost tovrstnim akcijam so z velikim veseljem izkazali tudi ugledni predstavniki gospodarstva: Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja, Marjan Mačkošek, glavni direktor Štore Steel in aktualni predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, ter Sebastijan Roudi, direktor energetske družbe ECE.

Gostiteljema, Darji Lesjak, center managerki, in Boštjanu Brantuši, direktorju SES Slovenija, se je pridružil tudi popularni radijski voditelj, pevec in igralec Klemen Bunderla, ki se je Celjanom najbolj vtisnil v spomin kot Friderik II. v muzikalu Veronika Deseniška. Ambasadorji dobrote so, vidno ganjeni, na smrečici želja izbrali vsak svojo risbico, na katerih so mladi slikarji narisali svoje novoletne želje. Ostale naslikane želje so vse do 14. decembra lahko izpolnili obiskovalci Citycentra – teh bo v predprazničnih dneh še posebej veliko.

A. K.