Člani Enote reševalnih psov Slovenije ponovno v svetovnem vrhu!

Člani Enote reševalnih psov Slovenije ponovno v svetovnem vrhu! (foto: Boštjan Gartnar) Boštjan Gartnar
25. 9. 2018

V organizaciji Enote vodnikov reševalnih psov Ljubljana je od 18. do 23. septembra v Ljubljani potekalo 24. IRO svetovno prvenstvo reševalnih psov.

Na prvenstvu je sodelovalo 129 vodnikov iz 26 držav, pomerili pa so se v treh predpisanih disciplinah:  iskanje pogrešanih v ruševinah, iskanje pogrešanih v naravi ter sledenju, vsi pa so morali opravljati tudi test iz poslušnosti in test na ovirah.

V okviru Kinološke zveze Slovenije (KZS) so člani ERPS letos sodelovali s 5 tekmovalci, in sicer so ERPS zastopali Tadeja Drolc s psičko Nawal in Sebastjan Strašek s psom Thorom, ki sta tekmovala v disciplini iskanja pogrešanih v naravi, Tomaž Dražumerič s psom Gringom, Sebastjan Leban s psom Tangom in Jani Kraljič s psičko Zilo pa so tekmovali v disciplini iskanja pogrešanih v ruševinah. Letošnja selektorica slovenske reprezentace za ERPS je bila Tamara Jager.

Tekmovalci ERPS so ponovno dosegli odlične rezultate, saj je Tadeja Drolc dosegla 8. mesto, Sebastjan Leban 12. mesto in Tomaž Dražumerič 13. mesto. Ekipno pa so člani ERPS dosegli odlično 4. mesto.

Vrhunski posamičen rezultat je letos dosegel Roman Starman iz DRP Burja, ki je s psičko Tori dosegel 2. mesto v disciplini iskanja pogrešanih v naravi.

Priporočamo