Clemensov režijski prvenec 'Jst bi te mel'

25. 5. 2016

Za avtorsko skladbo 'Jst bi te mel' Clemens predstavlja tudi njeno video zgodbo, ki jo je režiral popolnoma sam. Ne preseneča, da se je glasbenik, ki se že od malih nog ukvarja z glasbo preizkusil tudi v vlogi za kamero, saj poleg pisanja besedil in glasbe, nastopa v nanizankah in odmevnih televizijskih oglasih, zelo rad pa tudi sinhronizira risanke, ki jih gledajo naši najmlajši pred televizijkimi ekrani.

Kako je potekalo snemanje videospota si lahko ogledate v spodnjem posnetku ...

Poleg Clemensa v videu nastopa tudi plesalka Tjaša Leban, posebno mesto pa zavzema tudi veličasten prestol, ki si ga je za potrebe snemanja Clemens izposodil pri priznanem restavratorju Karlu Nastranu.

O svojem režijskem prvencu je Clemens povedal: »Z veseljem vam predstavljam video za moj zadnji singl 'Jst bi te mel'. Še posebej sem ponosen nanj, saj gre za moj prvi večji projekt, ki sem ga režiral. Za zapeljivo pop-r'n'b skladbo sem želel ustvariti video z enako atmosfero in mislim, da sva s plesalko Tjašo Leban to tudi pričarala.«

Vsestranski umetnik je na glasbeni sceni debitiral pred slabimi dvemi leti s skladbo 'Pozab na bonton' s katero je mlad beatboxar navdušil glasbene kritike in presenetil marsikoga na slovenski glasbeni sceni. Pesem se je visoko uvrstila na številne radijske lestvice, podoben uspeh pa je ponovil s skladbo 'Mava to', s katero se je uvrstil med finaliste lanskoletne EME in debitiral kot najmlaši izvajalec.

Da se Clemens razvija v odličnega izvajalca in avtorja, je potrdilo tudi povabilo s strani Jana Platenjaka za nastop na decembrskem koncertu pred razprodano Halo tivoli, kjer je premierno predstavil svoje pesmi in takratno aktualno besem 'A si sploh tista'. Le slaba dva meseca po velikem nastopu pa je Clemens že stal na odru finalnega poprock večera v sklopu festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe. Letes je pa bil del strokovne žirije na večeru polfinalnega izbora Evrovizije.

Je tudi edini slovenski glasbenik, ki je bil lansko leto povabljen na otvoritev slovenskega paviljona na prestižnem milanskem sejmu EXPO, kjer je nastopil pred obiskovalci iz celega sveta.

clemens

Značke: Clemens