Cmokfehtar Lačnega Franza v podobi princa, začaranega v žabca!

Cmokfehtar Lačnega Franza v podobi princa, začaranega v žabca! (foto: Lačni Franz) Lačni Franz
5. 4. 2016

Cmokfehtar je aktualen single, s katerim so Lačni Franz v teh dneh obeležili uradno izdajo albuma "Ladja Norcev".

Po naslovni pesmi albuma "Ladja Norcev", s katerim so napovedali in udejanjili uspešen povratek na klubske odre po Sloveniji, je Lačni Franz od nedavnega bogatejši za novo izdajo in videospot "Cmokfehtar".

Zoran Predin je v letu 2015 ob sebi zbral odlične glasbenike in skozi leto 2015 in 2016 posnel po dolgih 17.letih novo avtorsko izdajo Lačnega Franza, "Ladja Norcev", katere založnik je ljubljanska založba Sedvex. Fantje so se preizkusili na odrih po bivši Jugi in potrdilo, da so tisto pravo, dobili tudi na klubskih nastopih po Sloveniji. Anej Kočevar (bas kitara), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara) so dodali tisto svežino, ki jo je Zoran Predin potreboval, ko se je odločal, da je vredno v življenje ponovno vrniti Lačnega Franza.

Zoran je ob izdaji novega videospota o pomenu le-tega povedal sledeče: "Idejo za vizualizacijo Cmokfehtarja sem izpeljal iz pravljice o princu, začaranem v žabo. V našo žabo je začaran princ Lačni Franz, ki s pesmijo fehtari princese za poljub."Nadalje razloži pomen bolj vedre in poskočne pesmi z besedami:"Besedilo poje o tem, kako lahko urok zla in krivice prelomi samo poljub, se pravi ljubezen, ki jo prinašajo barve sreče. To pa simbolično predstavljajo osnovne vrednote naše družbe, svoboda, enotnost in bratstvo, kot poje tudi naša himna. "

Video je nastajal v hudem mrazu predzadnje februarske nedelje v bivših prostorih tiskarne Mladinske knjige. Ekipa produkcije Partizanka je s pomočjo Zarje Predin in Špele Nebec, ki sta skrbeli za masko in plašče, v šestih urah posnela atraktiven video.

Režiser videospota je tokrat Hieronimus Vile, lotil pa se je tudi montaže, Luka Leskovšek pa je spravil kamero v žabo in iz nje, ter ji na koncu napravil še prekrasen nasmeh.

Se vidimo na velikem promocijskem koncertu CD-ja "Ladja norcev", ki bo v soboto, 22.oktobra v ljubljanski Kino Šiška, pred tem pa še ne nekaj festivalskih poletnih nastopih po Sloveniji. Jeseni pa bo Lačni Franz ob izdaji hrvaške izdaje, ta se bo razlikovala od aktualne slovenske različice, pot zanesla tudi onkraj meja, po nekdanjih republikah bivše Jugoslavije.

Album "Ladja norcev" je v sodelovanju z založnikom Sedvex na prodaj v bolje založenih glasbenih prodajalnah in v vseh Big Bang prodajalnah po Sloveniji!

Več o Lačnem Franzu na uradni spletni strani: www.lacnifranz.com

Priporočamo