Čreda, režijski prvenec legendarnega igralca Nikole Koja, že januarja v kinu!

22. 12. 2016

Potem ko je napolnil kino blagajne v Srbiji, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini, kjer so ga začeli predvajati v začetku decembra in si ga je do danes ogledalo skoraj 200 tisoč gledalcev in gledalk, bo ČREDA – režijski prvenec legendarnega srbskega igralca Nikole Koja – od 12. januarja na ogled tudi v naših kinematografih.

Poleg tega, da so dosedanji kino rezultati dokaz, da ne gre samo za še eno običajno srbsko komedijo, namenjeno izključno srbskemu občinstvu, bo prvi dostopni prizor, ki vam ga ob tej priložnosti ekskluzivno predstavljamo, razkril, da se bomo imeli tudi mi čemu smejati, zlasti glede na to, da v filmu nastopa tudi nam dobro znani igralec Jernej Šugman.

V tem prizoru skuša eden glavnih likov filma ČREDA, Cveja (Zoran Cvijanović), prepričati vodjo podjetja Max Kantor (Šugman), da mu omogoči finančna sredstva za snemanje nove serije. Pogovor kmalu skrene v nepričakovano smer in se sprevrže v skorajšnji telesni obračun. Kako se bo končalo, pa boste lahko odkrili v kinu že od 12. januarja, ko bo film na rednem sporedu tudi pri nas.

Satirična komedija ČREDA je prvi film, ki ga je legendarni srbski igralec Nikola Kojo obenem tudi režiral. Poleg Koja in Cvijanovića nastopajo v glavnih vlogah še Nataša Ninković, Vesna Trivalić, Banislav Trifunović, Vojin Četković, Petar Strugar in številni drugi. Glavna junaka komedije ČREDA sta Kolja in Cveja, entuziasta, ki želita zbrati finančna sredstva za snemanje pilotske epizode za novo televizijsko serijo. Kot se pogosto zgodi v filmih (pa tudi v resničnem življenju), njuna pot do morebitnega uspeha seveda ne bo posuta z rožami, zato bosta Kolja in Cveja prisiljena sprejeti veliko neželenih kompromisov, da bi uresničila svoj načrt. V želji, da bi ustvarila veliko umetniško delo, se bosta spopadla z velikimi ovirami in morala bosta celo skleniti dogovor s »hudičem« da bi dosegla osebni in finančni uspeh.

Komedija ČREDA sodi med doslej najbolj ambiciozne filmske produkcije v regiji. Poleg tega, da je glavna tema filma ena tistih, s katerimi se lahko marsikdo v tem trenutku poistoveti, in da se ponaša z izjemno igralsko zasedbo, je film ČREDA poseben tudi zato, ker gre za prvo regionalno koprodukcijo, kjer so s produkcijsko hišo K12 sodelovali še TV Prva, Filmski center Srbije in Cineplexx, vodilna kinematografska mreža jugovzhodne Evrope.

Po dosedanjem uspehu v drugih državah lahko mirno trdimo, da se satirična komedija ČREDA iz dneva v dan spreminja v pravi regionalni blockbuster.