Čudežna ženska (Wonder Woman) bo junija zavzela velika platna!

Čudežna ženska (Wonder Woman) bo junija zavzela velika platna! (foto: Blitz Film ) Blitz Film
16. 5. 2017

Liga pravičnih se počasi sestavlja. Junija bomo na velikih platnih priča filmski upodobitvi super junakinje Čudežne ženske (Wonder Woman), ki se bo v 2. svetovni vojni borila za mir in obstoj človeštva.

Kratka zgodba:

  • Preden je postala Čudežna ženska (Gal Gadot), je bila to Diana, amazonska princesa, izurjena kot nepremagljiva bojevnica. Odraščala je v paradižu zaščitenega otoka, kamor nekega dne trešči letalo z ameriškim pilotom; ta prebivalcem pove o obsežnem spopadu, ki divja v zunanjem svetu. Diana zapusti svoj dom, prepričana, da lahko zaustavi spopade. Bojuje se ob možeh v vojni, ki naj bi končala vse vojne, pri tem pa odkrije vse svoje sposobnosti... in lastno usodo.

V filmu igrajo še Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, David Thewlis, Danny Huston, Elena Anaya, Ewen Bremner in Saïd Taghmaoui.

Nekaj zanimivosti o Čudežni ženski:

  • Čudežna ženska je polboginja (potomka boga in smrtnice) – hči Zevsa, kralja bogov, in kraljice Amazonk Hipolite. Je princesa in bojevnica, znana je kot Diana in živi na otoku Temiskira.
  • Legenda pravi, da je Zevs Amazonke poslal na otok, da bi jih zaščitil pred bogom vojne Aresom. Tako daleč od moških so živele tisoče let. Amazonke z otoka Temiskira so izurjene bojevnice z izjemnimi močmi. Skupaj se urijo v bojevanju in živijo v izolirani skupnosti.
  • Ko Čudežna ženska zapusti otok, se izdaja za Diano Prince. Odlikuje jo vrsta nadnaravnih sposobnosti ter izjemne borilne in vojaške veščine. Ima cel arzenal prav posebnega orožja, med katerim je tudi laso resnice.
  • Čudežna ženska je mednarodni simbol resnice, enakopravnosti in integritete.

Film na velika platna prihaja že 1. junija. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Priporočamo