Dallas začutil Slovenijo skupaj z Dunking Devils!

19. 3. 2020
Deli
Dallas začutil Slovenijo skupaj z Dunking Devils! (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Dunking Devilsi so pretekli teden v areni American Airlines ob spremljavi Golice s slovensko košarkarsko čarovnijo popestrili res noro tekmo lige NBA!

Svetovno znani akrobati so v Teksas potovali v sklopu partnerstva Slovenije z Dallas Mavericks, košarkarskim klubom Luke Dončića. S svojimi akrobacijami so leteči vragi nastopili na zadnji tekmi lige NBA pred prekinitvijo, kjer so Dončićevi Dallas Mavericks z rezultatom 113:97 premagali Denver Nuggetse.

POT DO DALLASA IN URESNIČITEV SANJ

Svetovno znani akrobati Dunking Devils so se na začetku leta mudili v Parizu, kjer so se prvič pojavili na tekmi lige NBA. Njihov nastopi na tekmi in v hiši NBA so poželi toliko navdušenja, da so jih tokrat povabili na tekmo v Dallas! S svojimi akrobacijami so fantje navdušili dvajsettisočglavo občinstvo na tekmi med Denver Nuggetsi in Dončićevimi Dallas Mavericksi. Z uspešnim nastopom na tekmi lige NBA na ameriških tleh so se fantom uresničile sanje iz najstniških časov, ko so svoje akrobatske veščine pilili v dvoranah srednjih šol.            

Akrobati so se v “Osamljeno zvezdo” - kakor tudi pravijo tej zvezni državi, odpravili v sklopu partnerstva kluba Dallas Maverics z Uradom Vlade RS za komuniciranje (UKOM), Slovenske turistične organizacije (STO), Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) in Turizmom Ljubljana.

SREČANJE SLOVENCEV IN KAVBOJCEV

Neverjetni akrobati so za nastop v areni American Airlines skrbno vadili več tednov! Pripravili so namreč posebno točko, s katero so predstavili slovensko dediščino in se poklonili ikonični “kavbojski kulturi” Teksasa. S svojimi akrobacijami so delček slovenske košarkarske čarovnije pripeljali v Dallas, nov dom našega največjega košarkarskega čarodeja Luke Dončića, kjer je odmevala tudi Golica! Družbo na parketu jim je delal Ljubljanski Zmajček, maskota in ambasador znamke Turizem Ljubljana.

SREČANJE Z LUKO DONČIČEM

Po tekmi so fantje uspeli nekaj besed spregovoriti tudi z Luko Dončićem, ki je z veseljem z njimi posnel tudi skupinsko fotografijo. Glede na uspeh, ki so ga fantje dosegli v Dallasu pravijo, da se sigurno v prihodnosti ponovno vrnejo na parket American Airlines arene.

Marko Knafelc, manager Dunking Devils, je ob tem dejal: “V izjemno čast in ponos nam je, da smo Dunking Devilsi del povezovanja Dallasa in Slovenije. Naša dežela na sončni strani Alp je res pravi raj in v veselje nam je lepote naše dežele širiti po svetu. Kamorkoli po svetu potujemo navdušeno razlagamo o tem, kje smo doma. Ker pa smo že od nekdaj sanjali o nastopu na tekmi ligi NBA pa je bilo tokrat navdušenje še toliko večje! Dejstvo, smo nastopili prav na tekmi našega košarkarskega asa Luke Dončića pa je pika na i! Iskreno upamo, da se v Dallas čimprej vrnemo. Bilo je nepozabno!”

Po nastopu v Dallasu so z ekipo leteli proti Los Angelesu, kjer naj bi imeli še en nastop. Zaradi korona virusa pa je ta nastop odpadel, fantje pa so se uspeli varno vrniti v Slovenijo še pred prepovedjo potovanja med ZDA in EU. Trenutno so vsi zaradi varnosti v 14-dnevni samoizolaciji, kjer nabirajo energijo za nove zmage tudi v času epidemije.