Dalmatinski večer pod zvezdami na Škofjeloškem gradu

31. 5. 2016

Na Škofjeloškem gradu bodo 30. junija, s pričetkom ob 20. uri, nastopili Tomislav Bralić in Klapa Intrade ter Klapa mali grad, ki bodo poskrbeli za čarobni poletni Dalmatinski večer pod zvezdami.

Tomislav Bralić in Klapa Intrade so z velikimi koncerti v Zadru, Zagrebu in Hali Tivoli naznanili 30 let svoje veličastne kariere.

Njihovi koncerti so si enotni po neverjetnih emocijah, zborovskem petju celotnih dvoran in nasmejanih obrazih publike ter izvajalcev, ki uživajo v vsakem trenutku koncerta. Za njimi je 14 albumov, niz nagrad, na tisoče prepotovanih kilometrov, nešteto koncertov in lepih spominov. Na začetku so pesmi skladali sami, danes pa člani Klape Intrade sodelujejo s priznanimi avtorji kot so Ivica Badurina, Ante Sikirić, Vinko Barčota, Duško Rapotec–Ute, Pero Kozomara in drugi. So dobitniki diskografske nagrade Porin, Grand-prixa Split 2012 za pesem 'Zašto uvik pivan' ter mnogih drugih nagrad in priznanj. Koncert v Škofji Loki seveda ne bo minil brez velikih uspešnic, kot so Nisan te sriće, Cviće, Zora bila, Zalutali pogled, Lipoto, Samo more nosim ja u duši, Neka ti bude postelja meka, Ti si ka pisma, Vilo moja, Zašto uvik pivan in mnogih drugih.

Tomislavu Braliću in Klapi Intrade se bodo pridružile še Klape Mali grad. Glasbena zasedba ne prihaja iz Dalmacije, kot bi pričakovali, ampak izpod kamniških planin. Čeprav Klapa deluje v Kamniku, pa imajo v svojih vrstah člane iz Kamnika, Komende, Radovljice in Metlike. Posebnost Klape Mali grad je, da nihče ni rojen na Hrvaškem in da se kljub temu z velikim veseljem in pevsko vnemo lotevajo tudi zahtevnejših in solistično naravnanih skladb, ki jih izbirajo in študirajo s pomočjo kolegov iz Hrvaške. Program, ki ga delno dopolnjujejo tudi z inštrumentalno podlago, zajema tradicionalno dalmatinsko pesem in novejše skladbe, prirejene za tovrstne sestave. V dvanajstih letih delovanja ima Mali grad za seboj vrsto koncertov v Slovenji in na Hrvaškem, prisluhnili pa so jim tudi na koncertu v Londonu. Posneli so samostojno zgoščenko, sodelovali v več radijskih in televizijskih oddajah, nastopali so tudi z najboljšimi hrvaškimi klapami v dvorani Tivoli in v Stožicah.

Poleg dobre glasbe bo poskrbljeno tudi za dobro pijačo in jedačo. Ekipa kuharjev vam bo postregla s sveže pečenimi sardelicami in ribjim brodetom, privoščili pa si boste lahko tudi kozarček Plavaca iz Šibenika. Več o dogodku tukaj.

Vstopnice lahko kupite na vseh Eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji (Petrol, Trafike, Pošta, Kompas), ter v lokalni prodaji v Turističnem društvu (Mestni trg) in Turizmu Škofja Loka (Kidričeva cesta).