Dan D bodo uspešno leto zaključili z nastopom v Novem mestu

Dan D bodo uspešno leto zaključili z nastopom v Novem mestu  (foto: Dan D) Dan D
31. 12. 2014

8. marca 2015 bo minilo dve leti od izida 'Tiho' Dan D, ki je po podatkih lestvice SLO TOP 30 še vedno med najbolje prodajanimi tridesetimi albumi lanskega leta!

Iztekajoče se leto 2014 lahko Dan D še enkrat zabeležijo kot izjemno plodovito in uspešno.

Domače radijske postaje so opozorili na štiri pesmi, sami niso posneli niti enega videospota, pa vendar so izšli vsaj trije, deset koncertov Grajske turneje so odigrali na zanimivih zgodovinskih prizoriščih in bili stalno prisotni med najbolj zaželenimi in prodajanimi domačimi izvajalci.

  • 'Pozitivne misli' so bile izdane kar dvakrat: kot akustična različica in kot prvi studijski singel po letu 2009. Takoj po izidu je bila že najbolje predvajana domača skladba na slovenskih radijskih postajah.
  • Za 'Kamen' – eno bolj čustvenih in intimnih balad njihovega ustvarjalnega opusa - je izjemen igrani videospot samoiniciativno posnela ekipa Freeloaders Media House (FMH) iz Kočevja.
  • 'Rekli so' je ena tistih pesmi, ki je mnogim dodobra zlezla pod kožo, še preden jo je zasedba tudi uradno predstavila radijskemu etru. Na družabnih omrežjih lahko najdemo že vsaj pet zanimivih in spontanih predelav, od katerih se je ena tudi uvrstila na lestvico glasbenih videospotov Točka.

Z odlično prodajo albumov, stalno prisotnostjo v radijskem etru, izjemnem odzivu na koncertih in splošno priljubljenostjo med poslušalci, so Dan D tudi v letu 2014 ostali trdno zasidrani v medijskem prostoru.

Na silvestrovo bodo svoj zadnji nastop leta 2014 odigrali na Glavnem trgu v domačem Novem mestu, kjer lahko pričakujete izjemno vzdušje in neprekosljivo glasbeno doživetje.